Středa 15. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Požár kombajnu na poli u obce Budčeves likvidovali profesionální hasiči z Jičína a JSDH Kopidlno. Průzkumem hasiči zjistili, že se jednalo o menší zahoření v meziprostoru. Propálena byla i nádrž, jednotky tak zachytávaly unikající naftu.

Škoda, kterou požár způsobil, byla předběžně vyčíslena asi na 100 tisíc korun, uchráněné hodnoty představují asi 7 milionů korun. Příčinou vzniku požáru byla zřejmě technická závada.

K nehodě dvou osobních vozidel, která se střetla na silnici č. 37, vyjížděli profesionální hasiči ze stanic Trutnov, Dvůr Králové nad Labem a JSDH Hajnice. Jedna osoba byla při nehodě zraněna. Jedno vozidlo skončilo po střetu mimo komunikaci v příkopu, druhé zůstalo na silnici.

Hasiči zajistili místo události a řídili kyvadlově provoz na komunikaci. Po došetření byla havarovaná vozidla naložena na odtah a jednotky se postaraly o úklid vozovky.

Profesionální hasiči z centrální stanice v Hradci Králové byli vysláni do části Pouchov, kde byla nedaleko železniční zastávky Hradec Králové – zastávka sražena osoba vlakem. I přes oživovací pokusy člověk na místě svým zraněním podlehl.

Hasiči evakuovali z vlaku 22 cestujících, nikdo z nich nebyl zraněn. Velitel zásahu si povolal z centrální stanice evakuační autobus, který dovezl osoby z vlaku na královéhradecké hlavní nádraží.