Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolní hasiči z Rokytnice v Orlických horách zasahovali přivoláni k osobnímu vozidlu, které havarovalo v Přímu.

V autě cestovaly dvě osoby. Jedna z nich utrpěla zranění. Zraněný byl ošetřen zdravotnickou záchrannou službou a odvezen do nemocnice. Jednotka provedla na voze protipožární opatření a odklidila jej z komunikace. Poté provedla úklid vozovky. Hasiči v místě nehody řídili dopravu.

Profesionální hasiči z Dobrušky a dobrovolní hasiči z Třebechovic pod Orebem a Opočna přivoláni k dopravní nehodě nákladního a osobního automobilu, která se stala na silnici č. 298 u obce Mokré. Došlo ke zranění tří osob, které cestovaly v osobním voze.

Komunikace byla v místě nehody v obou směrech neprůjezdná. Řidič musel být z vozidla vyproštěn hasiči. Následně byl transportován do nemocnice vrtulníkem letecké záchranné služby, další dva zranění byli odvezeni do nemocnice sanitními vozy. Řidič náklaďáku, který dostal na mokré vozovce smyk a vjel v zatáčce do protisměru, zůstal nezraněn. Hasiči provedli na vozidlech protipožární opatření a zabezpečili je proti úniku provozních kapalin. Poté provedly jednotky úklid vozovky.

Profesionální hasiči z Nového Bydžova a dobrovolní hasiči z Chlumce nad Cidlinou zasahovali při dopravní nehodě osobního vozidla, která se stala v ulici Pražská v Chlumci nad Cidlinou. Řidička se svým vozem vyjela mimo komunikaci a narazila do budovy.

Zraněné řidičce poskytli hasiči předlékařskou péči. Poté byla na místě ošetřena zdravotnickou záchrannou službou. Jednotky na autě odpojily autobaterii. K úniku provozních kapalin nedošlo.