Pondělí 20. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolní hasiči z Týniště nad Orlicí byli přivoláni k dopravní nehodě dvou osobních automobilů, která se stala v Týništi. Jednalo se o čelní střet vozidel. Hasiči odpojili na vozech autobaterie. Došlo k úniku provozních kapalin, který hasiči zasypali pomocí sorbentu a komunikaci uklidili.

Vozovka byl průjezdná jedním pruhem a provoz byl řízen policií kyvadlově. Jednotky pomohly s naložením vozů na odtah. Dvě osoby utrpěly zranění. Zdravotnická záchranná služba je ošetřila a jednu osobu odvezla do nemocnice.

Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a Dobrovolní hasiči z Rokytnice v Orlických horách zasahovali u dopravní nehody dvoui osobních automobilů v obci Pěčín. Při nehodě nebyl nikdo zraněn, ale dvě děti byli utrpěli psychický šok, hasiči jim poskytli první psychickou pomoc a předali plyšovou hračku – dráčka Záchranáčka.

Hasiči provedli u automobilů protipožární opatření a uklidili pozemní komunikaci od vyteklých provozních kapalin.

Profesionální hasiči z centrální požární stanice v Hradci Králové a stanice Hradec Králové – Pražská a dobrovolní hasiči ze Všestar a podniku Čepro a.s. byli přivoláni k likvidaci uniklého motorového oleje. Ten byl rozlitý na vozovce v celkové délce asi dvou kilometrů z Rozběřic vedlejší cestou na Chlum a Máslojedy.

Hasiči zasypali olej sorbentem a zpomalovali projíždějící vozidla. Na místo si vyžádali zástupce Správy a údržby silnic, kteří událost řešili dále.