Úterý 7. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Trutnovští a vrchlabští profesionální hasiči spolu s dobrovolnými hasiči ze Špindlerova Mlýnu byli přivoláni k dopravní nehodě autobusu, který sjel do příkopu ve Špindlerově Mlýnu. Ve voze cestovalo deset osob. Jednu starší osobu vyprostili hasiči, ostatní vystoupili sami.

Zraněná osoba byla předána do péče Horské sužby. Poté byla převezena na ošetření sanitou do nemocnice. Jednotky autobus pomocí vyprošťovacího automobilu vyprostily zpět na vozovku.

Profesionální hasiči z Dobrušky a třebechovičtí dobrovolní hasiči vyjížděli k osobnímu automobilu zn. Hyunday, který vyjel mimo vozovku a převrátil se na střechu. Dopravní nehoda se stala na komunikaci č. II/298 vedoucí z obce Ledce do Polánek nad Dědinou.

Řidička vyvázla bez zranění a z vozu se dostala sama. Jednotky provedly na vozidle protipožární opatření. Vozovka byla v místě průjezdná kyvadlově jedním pruhem.

Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolní hasiči z Kostelce nad Orlicí byli přivoláni ke střetu dodávky a osobního automobilu, která se stala v ulici Ústecká v Potštejně. Jedné zraněné osobě poskytli hasiči předlékařskou pomoc, poté byla osoba předána do péče zdravotnické záchranné služby.

Hasiči odpojili na vozidlech autobaterie. V místě události řídili kyvadlově dopravu. Po zadokumentování nehody Policií České republiky jednotky uklidily komunikaci a vozidla pomocí navijáku odtáhly mimo vozovku, aby nebránila provozu.

Profesionální hasiči z Náchoda a Jaroměře a dobrovolní hasiči z České Skalice byli přivoláni do Ratibořic na žádost Policie České republiky k pomoci v pátrání po pohřešované osobě. Jednotky měly za úkol propátrat koryto řeky Úpy v Babiččině údolí.

Přibližně dvacet hasičů na člunech propátrávalo řeku ve směru po jejím proudu. Žena bez známek života byla nalezena hasiči po necelé hodině od nahlášení.