Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Rychnovští profesionální a dobrovolní hasiči spolu s dobrovolnými hasiči ze Solnice byli přivoláni k požáru na balkoně bytu domu v ulici Mírová v Rychnově nad Kněžnou. Jednalo se o požár matrací. Hasiči ustavili žebřík, aby se dostali k požáru. Před polednem byl již požár lokalizován a krátce nato uhašen.

Na místo se dostavila majitelka bytu. Jednotky vyklidily balkon a odvětraly prostory bytu a schodiště. Po 12. h se jednotky začaly vracet zpět na stanice. Požár napáchal škodu za 30 tis. Kč. Včasným zásahem hasičů byl uchráněn majetek v hodnotě 3 mil. Kč. Požár vznikl pravděpodobně od nedopalku cigarety.

Profesionální hasiči z Nového Bydžova a dobrovolní hasiči z Chlumce nad Cidlinou, Lovčic a Nového Města nad Cidlinou byli přivoláni do Nového Města ke kruhovému objezdu, kde došlo k rozsypání nákladu z kamionu. Kamion ztrátu nákladu nezaznamenal a pokračoval v jízdě.

Jednalo se o osm palet naložených krabicemi. Policie České republiky řídila v místě události dopravu a kruhový objezd byl částečně průjezdný. Hasiči odklidili náklad mimo komunikaci a krátce před polednem odjeli zpět na stanice.

Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou zasahovali při střetu dvou osobních automobilů, ke kterému došlo ve Voděradech. Jedno z vozidel vyjelo mimo komunikaci. Dvě osoby utrpěly zranění a byly ošetřeny zdravotnickou záchrannou službou.

Jedna osoba byla ponechána na místě, druhá byla odvezena sanitou do nemocnice. Hasiči použili k osvětlení místa nehody elektrocentrálu. Po vyšetření nehody Policií České republiky hasiči pomocí navijáku vyprostili vůz na krajnici vozovky. Ve 2:40 odjela jednotka zpět na stanici.