Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Na operační středisko Královéhradeckých hasičů byla nahlášena dopravní nehoda motorkáře ve Vrchlabí. Na místo vyjeli profesionální hasiči z místní stanice. V době jejich příjezdu k události již na místě byla Zdravotnická záchranná služba, která poskytovala zraněnému motorkáři ošetření.

Hasiči asistovali při úkonech zdravotníků a následně pomohli osobu přenést do vrtulníku Letecké záchranné služby, který zraněného muže transportoval do Fakultní nemocnice v Hradci Králové.

Profesionální hasiči z Jičína a dobrovolní hasiči ze Sobotky vyjeli na výzvu operačního střediska k požáru kombajnu u Újezdu pod Troskami. Po příjezdu na místo průzkumem zjistili, že se jednalo o vznícení tlakového oleje v motorovém prostoru kombajnu. Řidič pohotově požár uhasil přenosným hasícím přístrojem ještě před příjezdem hasičů.

Ti poté tlakovou vodou dohasili a spláchli doutnající prach z motoru. Díky pohotovosti řidiče a následnému zásahu hasičů se událost obešla téměř beze škody, uchráněnou hodnotu stanovil vyšetřovatel příčin požáru na jeden milion korun. Při události nebyl nikdo zraněn.

Poblíž obce Bystřice na silnici ve směru na Libáň došlo v neděli před osmou hodinou večerní k požáru v motorovém prostoru osobního automobilu. V době příjezdu profesionálních hasičů ze stanice Jičín a dobrovolných hasičů z Libáně byl již řidič nezraněný mimo vozidlo.

Hasiči provedli rychlou likvidaci požáru a za pomocí termokamery se ujistili, že požár je opravdu zcela uhašen. Na místě poté zůstala jednotka dobrovolných hasičů až do příjezdu vyšetřovatele příčin požáru, který předběžně spolu s majitele vozidla určil vzniklou škodu ve výši dvacet tisíc korun.

Naštěstí jen lehkým zraněním dvou osob skončila dopravní nehoda osobního automobilu ve Rtyni v Podkrkonoší poblíž místní skládky. Profesionální hasiči z Trutnova vyjeli k této události v 16:44 hodin a dobrovolní hasiči z Úpice o chvíli později. Zraněné osoby skončili v péči Zdravotnické záchranné služby, hasiči provedli u vozidla protipožární opatření a událost předali k dalšímu řešení Policii ČR.