Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové a dobrovolní hasiči ze Svinar byli přivoláni k rybníku na Novém Hradci Králové k pátrání po pohřešované osobě. Zásahu se mimo jiné zúčastnili také čtyři hasiči potápěči z centrální stanice Hradec Králové a ze stanice v Pardubicích.

Krátce před 19. h byla nalezena utonulá osoba a na místo byla přivolána Policie České republiky a zdravotnická záchranná služba. Na místo se dostavil také rodinný příslušník zesnulého, kterému byla poskytnuta psychologická pomoc. Tu zajistila přivolaná interventka Zdravotnické záchranné služby.

Profesionální hasiči z Trutnova a dobrovolní hasiči z Hajnice a Trutnova – Horního Starého Města zasahovali při požáru balíkovače na seno a strniště v rozsahu 20 × 100 m ve Stříteži. Balíkovač byl odpojen od traktoru a balíky byly rozhrabány a likvidovány vodou ze čtyř cisternových automobilů.

Nakonec byla balička zapojena zpět za traktor a byl uhašen špatně přístupný balík, který byl zaseknutý uvnitř. Hasiči zdolali požár během jedné hodiny. Škoda byla odhadnuta na 400 tis. Kč, uchráněn byl majetek v přibližné hodnotě 800 tis. Kč.