Čtvrtek 2. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové byli přivoláni k dopravní nehodě šesti osobních automobilů, která se stala ve Vysoké nad Labem. Tři osoby byly zraněny a odvezeny zdravotnickou záchrannou službou do nemocnice. Hasiči provedli na vozidlech protipožární opatření a řídili v místě události dopravu.

O necelou hodinu později se jednotka přesunula o kousek dál, kde došlo pravděpodobně vlivem nedobrzdění ke střetu dvou osobních vozidel. Hasiči zlikvidovali pomocí sorbentu únik provozních kapalin a pomohli s naložením vozidel na odtah. Ke zranění dalších osob nedošlo.

Profesionální hasiči z Hradce Králové ze stanice Pražská a dobrovolní hasiči z Nechanic byli přivoláni k dopravní nehodě nákladního automobilu a dodávky, ke které došlo v Roudnici. Na místo přiletěl vrtulník letecké záchranné služby. Hasiči se ihned po příjezdu na místo snažili obnovit životní funkce řidiče jednoho z vozidel. Bohužel se to i přes jejich maximální snahu nepodařilo a lékař záchranné služby konstatoval smrt. Komunikace byla v obou směrech neprůjezdná.

Celkem devět jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů bylo přivoláno k požáru vepřína do Chvalkovic. Jednalo se o profesionální hasiče z Náchoda a Jaroměře a dobrovolné hasiče z Červeného Kostelce, Nového Města nad Metují, České Skalice, Hořiček, Chvalkovic, Hajnice a Jaroměře.

Ke zdolání požáru objektu, ve kterém bylo skladováno seno a sláma, bylo nasazeno dvanáct cisternových automobilů. Hasiči hasili několika proudy střechu zasaženou ze tří čtvrtin ohněm. Prolomení střechy díky pevnému stropu nehrozilo. Došlo k úhynu čtyřiceti prasat. U objektu se nacházely také ovce, které nebyly ohněm ohroženy. Ke zranění osob nedošlo. Škoda byla stanovena na 500 tis. Kč.

Profesionální hasiči z Hořic a Nové Paky zasahovali v dopoledních hodinách při dopravní nehodě tří osobních automobilů, která se stala ve Svatojánském Újezdu. Došlo ke zranění dvou osob. Zranění byli ošetřeni zdravotnickou záchrannou službou a odvezeni do nemocnice. Hasiči provedli na vozidlech protipožární opatření a pomohli s naložením vozidel na odtah. Hasiči poté uklidili komunikaci a v 11:29 odjeli zpět na stanici.