Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolní hasiči ze Solnice byli přivoláni k dopravní nehodě osobního automobilu, který narazil do sloupku Hlavního uzávěru plynu v ulici Nádražní v Solnici.

K úniku plynu nedošlo. Hasiči provedli na vozidle protipožární opatření. Plynový uzávěr zkontrolovali pracovníci firmy RWE, byl v pořádku. Hasiči pomohli s naložením vozidla na odtah a uklidili uniklé provozní kapaliny.

Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolní hasiči z Rokytnice v Orlických horách zasahovali při dopravní nehodě traktoru s válcem a tranzitu. Byla vyžádána mezikrajská pomoc a na místo se dostavili také profesionální hasiči z Žamberku.

Místní občané vyprostili osobu z vozidla před příjezdem jednotek. Hasiči pomohli s naložením zraněné osoby do sanitky, poté byla ještě osoba transportována do vrtulníku letecké záchranné služby a převezena do nemocnice. V místě nehody řídili hasiči dopravu kyvadlově. Po vyšetření události Policií České republiky hasiči vyprostili osobní automobil a pomohli s vyproštěním vál­ce.

Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolní hasiči z Doudleb nad Orlicí a Kostelce nad Orlicí zasahovali při požáru autobusové zastávky v ulici Dukelská v Doudlebách.

Jednalo se o požár dřevěné cívky na kabely, který se rozšířil na část zastávky. Hasiči požár zlikvidovali jedním proudem. Již před příjezdem hasičů se pokoušel o uhašení požáru jeden občan pomocí hasicího přístroje. Škoda byla odhadnuta na 10 tis. Kč, uchráněn byl majetek v přibližné hodnotě 20 tis. Kč.