Středa 25. září 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Profesionální hasiči z Vrchlabí a Trutnova, dále dobrovolní hasiči z Hostinného zasahovali ráno u dopravní nehody v Čisté v Krkonoších. Při nehodě osobního vozidla byla zraněna jedna osoba.

Při příjezdu hasičů na místo byl automobil na střeše mimo vozovku. Zraněná osoba byla v péči záchranné služby. Hasiči na místo povolali jeřáb, který vozidlo převrátil zpět na kola a bylo možné u něho provést protipožární zajištění. Při nehodě došlo k úniku provozních kapalin, které hasiči zasypali sorbentem. Příčiny nehody jsou v šetření Policie ČR.

K dopravní nehodě dodávky a osobního vozidla došlo krátce po poledni u obce Libuň. Na místo události vyjeli profesionální hasiči z Jičína. Ti po příjezdu na místo zjistili, že došlo ke střetu dodávky Mercedes – Benz Sprinter, jejíž řidič nedobrzdil a zezadu narazil do osobního vozidla Mazda CX-Z.

Nehoda se obešla bez zranění. Z poškozené dodávky unikl motorový olej, který hasiči zasypali sorbentem. U dodávky provedli protipožární opatření a odpojili autobaterii. Následně odtáhli obě vozidla na krajnici. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Dvě jednotky profesionálních hasičů z Jaroměře a dobrovolných hasičů z Chvalkovic vyjely k požáru motorového prostoru nákladního vozidla Tatra ve Velkém Třebešově. Hasiči dostali požár pod kontrolu a uhasili během několika minut. Požár způsobil škodu za 90 tisíc korun, uchráněné hodnoty na zbytku vozidla činí dva miliony korun. Příčinou vzniku požáru byla zřejmě technická závada. Při požáru nebyl nikdo zraněn.