Pátek 27. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

K vážné nehodě došlo dopoledne na silnici u obce Sedlec na Trutnovsku, kde se převrátil vysokozdvižný vozík Desta. Jeho řidič zůstal zaklíněný pod kabinou vozíku. Na místo události vyjeli profesionální hasiči z Jaroměře a Dvora Králové nad Labem se třemi zásahovými vozidly.

Hasiči po příjezdu na místo upevnili vozík popruhy za okolní stromy. Pomocí hydraulického vyprošťovacího nářadí ho nadzvedli a vyprostili řidiče, který utrpěl zranění dolních končetin. Muž byl po nezbytném ošetření letecky transportován do nemocnice. Příčiny a okolnosti nehody šetří Policie ČR.

K dopravní nehodě dvou osobních vozidel došlo odpoledne u Aquaparku ve Špindlerově Mlýně. Na místo události vyjeli profesionální hasiči z Vrchlabí a místní dobrovolní hasiči. Při příjezdu první jednotky na místo poskytovali členové Horské služby předlékařskou pomoc dvěma zraněným osobám.

Přivolaná záchranná služba nakonec odvezla k vyšetření do nemocnice čtyři lehce zraněné osoby. Hasiči zajistili vozidla proti požáru a úniku provozních kapalin. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Profesionální hasiči z Jaroměře byli ve 13:43 hodin přivoláni k dopravní nehodě, která se stala v Náchodské ulici v Jaroměři. Při příjezdu jednotky již na místě zasahovali policisté. Při srážce tří osobních vozidel Škoda Octavia, Škoda Felicia a Ford Galaxy nebyl nikdo zraněn.

Hasiči provedli protipožární opatření a u havarovaných vozidel odpojili autobaterie. Po vyšetření a zadokumentování události Policií ČR pomohli s odtažením vozidel mimo vozovku a naložením na odtah. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Jednotka profesionálních hasičů z Hradce Králové – stanice Pražská byla krátce po osmé hodině ráno přivolána k dopravní nehodě, která se stala na hlavní silnici č. I/11 mezi Hradcem Králové a Chlumcem nad Cidlinou. U odbočky na Roudnici se srazila tři vozidla – osobní, dodávka a nákladní vůz.

Nehoda se obešla bez zranění. Hasiči zabezpečili havarovaná auta proti požáru a po zadokumentování události pomohli s jejich odstraněním mimo hlavní silnici. Příčiny nehody a míru zavinění šetří Policie ČR.

Profesionální hasiči ze Dvora Králové nad Labem a Jaroměře byli přivoláni k železničnímu přejezdu do obce Kašov. Řidič nákladního vozidla uvízl na přejezdu a tahač s návěsem blokovaly železniční trať. V místě byl dočasně zrušen provoz na trati.

Hasiči pomocí navijáku od dvou cisteren popotáhli tahač tak, že řidič mohl následně z trati odjet. Na místo se dostavili také hasiči HZS podniku Správy železniční dopravní cesty Nymburk a policisté. Při zásahu nebyl nikdo zraněn.

K vyproštění osobního vozidla po dopravní nehodě byli včera dopoledne přivoláni profesionální hasiči z Jičína na silnici mezi obcemi Železnice a Těšín. Osobní vozidlo skončilo po nehodě na střeše v příkopu. Nikdo nebyl zraněn.

Hasiči museli nejprve pomocí motorových pil prořezat dřeviny v příkopu, aby bylo možné auto vytáhnout. Za využití hasičského vyprošťovacího vozidla vytáhli osobní auto zpět na vozovku. Příčiny nehody šetří Policie ČR.