Pátek 27. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Tři jednotky hasičů vyjely brzy ráno k požáru v areálu závodu v Kvasinské ulici v Solnici. Událost byla na operační středisko hasičů ohlášena v 05:21 hodin. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou, hasiči HZS podniku Škoda Kvasiny a místní dobrovolní hasiči.

Po příjezdu jednotek na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru sušící linky na dřevo, který se nerozšířil na další technologické vybavení haly. Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 100 tisíc korun, uchráněné hodnoty činí tři miliony korun. Příčiny vzniku požáru jsou předmětem šetření. Při zásahu nebyl nikdo zraněn.

Dvě jednotky profesionálních hasičů z Jaroměře a dobrovolných hasičů z Černilova zasahovaly před půlnocí u dopravní nehody, která se stala v obci Libřice. Řidič osobního vozidla z dosud nejasných příčin vyjel ze silnice, kde se vůz převrátil na bok. Jedna osoba byla zraněna a převezena záchrannou službou do nemocnice. Hasiči zabezpečili automobil proti požáru, úniku provozních kapalin a vyprostili jej z příkopu. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové vyjeli krátce před půl čtvrtou ráno k hlášenému požáru v obytném komplexu v Kollárově ulici v Hradci Králové. Hasiči po příjezdu na místo provedli průzkum celého objektu a zjistili, že ve 4. patře domu někdo úmyslně stiskl tlačítko hlásiče elektrické požární signalizace. Hasiči se následně vrátili zpět na základnu.

Před desátou hodinou dopoledne hasiči znovu vyjeli na stejné místo, kde opět někdo stiskl tlačítko hlásiče.

Profesionální hasiči z Vrchlabí vyjeli na Nový rok v 03:19 hodin k dopravní nehodě, která se stala v Černém Dole. Řidič osobního vozidla z dosud nejasných příčin vyjel ze silnice a narazil do zdi. Hasiči poskytli jedné zraněné osobě předlékařskou pomoc a po příjezdu záchranné služby ji předali do péče záchranářů. Zasahující jednotka hasičů následně zabezpečila osobní auto proti požáru a úniku provozních kapalin. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Tři jednotky profesionálních hasičů z Nové Paky a dobrovolných hasičů z Nové a Staré Paky vyjely v 01:46 hodin k ohlášenému požáru chalupy v Ústí u Staré Paky. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru a poškození trámů ve stropě dvoupatrové chalupy.

Ten byl s největší pravděpodobností způsobem od kouřovodu, který procházel roubovou stěnou. Hasiči museli rozebrat zasaženou část stropu a odstranit poničené trámy. Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 60 tisíc korun, uchráněné hodnoty činí 800 tisíc korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Požár přístřešku v oplocené části bažantnice o rozměrech 10 × 10 metrů v Týništi nad Orlicí – Štěpánovsku vyjelo likvidovat pět hasičských jednotek. Hasiči nasadili dva C proudy, škoda a příčina je předmětem dalšího šetření. Požár se obešel bez zranění osob.

Zasahovaly jednotky: PS Rychnov nad Kněžnou, JSDH Týniště nad Orlicí, JSDH Třebechovice pod Orebem, JSDH Častolovice, JSDH Albrechtice nad Orlicí.