Sobota 18. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Jednotky PS Náchod a SDH Náchod-město byly vyslány na pomoc Policii ČR s hledáním pohřešované osoby do areálu bývalé Tepny v Náchodě.

V areálu bývalé Tepny v Náchodě proběhlo hledání pohřešované ženy v tísni, která si sama zavolala o pomoc na linku 158. Hasiči s PČR a MP Náchod prohledavali místo velmi důkladně cca hodinu dokud jim nebylo nahlášeno, že byla žena nalezena o sto metrů vedle poté, co se operačnímu podařilo se ji zavolat zpět. Žena neutrpěla žádná zranění.

Královédvorští hasiči byli v 19:16 hodin přivoláni k požáru sazí v komíně rodinného domu v ulici Nová Tyršova ve Dvoře Králové nad Labem. Hasiči po příjezdu na místo srazili hořící saze v komíně, které následně vybrali z vybíracích dvířek ve sklepě domu.

Po vyčištění komínového tělesa hasiči zjistili, že průduch je částečně ucpaný nějakým předmětem. Hasiči zakázali majiteli používat komín do doby kontroly kominíka a vystavení revizní zprávy.

Jednotka profesionálních hasičů z Broumova vyjela na žádost záchranné služby otevřít dveře rodinného domu v Pěkově, ve kterém se nacházela nemohoucí žena. Hasiči pomocí zámečnického nářadí otevřeli dveře domu a našli uvnitř šestaosmdesátiletou nemohoucí seniorku.

Tu si převzali do péče záchranáři, kteří ženu ošetřili a ve spolupráci s hasiči transportovali do sanity. Žena byla následně převezena do nemocnice.

Jednotka profesionálních hasičů z Jičína byla ve 14:33 hodin přivolána k otevření bytu v Barákově ulici v Jičíně – Novém Městě, kde bylo podezření na únik plynu. Při příjezdu hasičů již na místě zasahovali policisté, kteří informovali velitele zásahu o tom, že se v bytě ve třetím nadzemních podlaží může nacházet osoba.

Hasiči uzavřeli přívod plynu do bytu a násilně otevřeli vstupní dveře. Uvnitř se nikdo nenacházel a měření speciálním přístrojem pracovníků RWE prokázalo nepatrný únik plynu v šroubových spojích starého plynového rozvodu. Hasiči předali místo Policii ČR a vrátili se zpět na základnu.

Dvě jednotky profesionálních hasičů z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolných hasičů z Kostelce nad Orlicí vyjely o půl jedenácté večer k úniku vody v budově střední školy v Komenského ulici v Kostelci nad Orlicí. Hasiči po příjezdu na místo uzavřeli hlavní přívod vody do budovy. Provedeným průzkumem zjistili, že v jedné z místností došlo k poškození hadičky pod umyvadlem. Hasiči uzavřeli přívod vody v místě havárie a znovu otevřeli hlavní přívod do budovy školy.

Profesionální hasiči z Hradce Králové – stanice Pražská zasahovali u nehody, která se stala u kruhového objezdu u bývalého ČKD v Hradci Králové – Plotištích nad Labem.

Po osmé hodině ráno došlo ke střetu dvou osobních vozidel, při kterém byl zraněn jeden muž. Ten byl nejprve ošetřen hasiči a následně přivolanými záchranáři. Ti ho po dalším vyšetření převezli do královéhradecké nemocnice. Hasiči zabezpečili vozidla proti požáru a úniku provozních náplní.