Pátek 3. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Profesionální jednotka hasičů z Nové Paky zasahovala v rámci mezikrajské výpomoci na území Libereckého kraje při dopravní nehodě osobního a nákladního automobilu na komunikaci mezi Borovnicí a Horkou u Staré Paky.

Nehoda měla bohužel tragické následky, řidič osobního vozidla na místě zemřel. Hasiči zabezpečovali místo události, zasypali unikající provozní kapaliny sorpčním materiálem a postarali se o odstranění následků nehody. Okolnosti události vyšetřuje Policie ČR.

Profesionální jednotka hasičů ze stanice Rychnov nad Kněžnou pomohla se zajištěním místa události po střetu vlaku s osobním vozidlem na železničním přejezdu ve Zbuzanech. Při příjezdu hasičů na místo události byla dvoučlenná posádka vozidla mimo havarovaný vůz, byla v péči ZZS.

Jednu osobu převezli záchranáři do nemocnice. Jednotka pomohla zpočátku s usměrněním dopravy v okolí místa dopravní nehody, dále předala věc k řešení drážní jednotce.

V Královédvorské ulici v Jaroměři se srazila dvě osobní vozidla. Zdravotnická záchranná služba prohlédla účastníky nehody, nikdo z nich nebyl zraněn. Na místě zasahovala profesionální jednotka hasičů z Jaroměře, která zajistila vozy a zkontrolovala je na případný únik provozních kapalin.

V místě byl na komunikaci vysypaný štěrk a kamení, jednotka silnici provizorně uklidila, dále byla na místo nehod vyslána údržba silnic a technické služby.

Na silnici č. 16 v ulici Pražská v Pilníkově zasahovali profesionální hasiči ze stanice Trutnov a JSDH Hostinné u nehody osobního automobilu, který vyjel mimo komunikaci a zůstal zde převrácený na střeše. Při nehodě nebyl nikdo zraněn.

Vozidlo se nacházelo blízko vodního toku, jednotky ho tak pomohly převrátit, aby nedošlo k úniku kapalin do okolního prostředí. Dále byl vůz zajištěn a připraven pro odtahovou službu.