Sobota 18. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

V ulici 1. máje ve Vysokém Veselí odstranila profesionální jednotka ze stanice Jičín a JSDH Vysoké Veselí následky dopravní nehody, kdy osobní automobil narazil do sloupu. Osobu z havarovaného vozidla zkontrolovala posádka ZZS, vyvázla bez zranění.

Hasiči zabezpečili místo události, odtáhli nabourané auto mimo komunikaci a zasypali únik kapalin. Na místě spolupracovaly jednotky také s energetiky, kteří si zajišťovali nabouraný elektrický sloup.

Broumovští a náchodští profesionální hasiči byli vysláni do části Pěkov, kde byl na hladině místního potoka zpozorován bílý film. Na místě spolupracovaly jednotky se zástupci orgánů ochrany životního prostředí.

Hasiči pátrali po zdroji znečištění a zjistili, že se jedná s největší pravděpodobností o únik mléka po čištění technologií na jeho zpracování. Řešení události si převzal pracovník ochrany životního prostředí.

Profesionální hasiči ze stanice Hradec Králové – Pražská a z centrální stanice Hradec Králové pomohli se zabezpečením místa v Nerudově ulici, kde docházelo k úniku plynu.

V ulici byly výkopy, u jednoho z nich zachytily přístroje hasičů menší únik plynu, o události byli vyrozuměni plynaři a policisté vymezili prostor páskou. Místo zásahu si následně převzala plynárenská služba, jejíž pracovníci začali provádět izolaci potrubí.