Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

V Mikulášské ulici v Nové Pace zasahovala novopacká profesionální jednotka hasičů u dopravní nehody osobního vozidla. Automobil narazil do zábradlí, jedna zraněná osoba byla v péči posádky zdravotnické záchranné služby.

Z vozu uniklo menší množství provozních kapalin, které hasiči zasypali sorpčním materiálem, zabezpečili havarovaný vůz proti vzniku požáru a po naložení auta na odtah se postarali o úklid vozovky.

Na silnici č. 37 mezi Kocbeřemi a Výšinkou havarovala dvě osobní vozidla. Jedno z nich skončilo mimo komunikaci. K dopravní nehodě vyjeli profesionální hasiči ze stanice Dvůr Králové nad Labem a JSDH Hajnice.

Jednotky zajistily místo zásahu, řídily provoz na komunikaci a zkontrolovaly, zda nedochází k úniku provozních náplní. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Hasiči poté pomohli s naložením jednoho auta na odtah, druhé zůstalo pojízdné.

Rychnovští profesionální hasiči a dobrovolní hasiči z Týniště nad Orlicí byli odpoledne přivoláni do ulice Masarykova v Častolovicích, kde došlo ke střetu dvou osobních automobilů a odtahového vozidla. Jedna zraněná osoba byla odvezena zdravotnickou záchrannou službou do nemocnice.

Komunikace byla na více než hodinu zcela neprůjezdná. Jednotky pomohly s přeložením osobního vozidla na odtahu na nové odtahové vozidlo a s naložením odtahové vozidla. Poté hasiči uklidili vozovku.