Pátek 3. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

K ohlášenému požáru kamionu, který zastavil na městském okruhu u křižovatky s ulicí Hradecká, vyjela z blízké centrální stanice Hradec Králové profesionální jednotka hasičů. Hasiči zjistili, že kamionu bouchla pneumatika, požár se tak šířil odtud.

Prvotní zásah provedl řidič kamionu, jednotka následně místo dohasila. Příčinou vzniku požáru byla technická závada, škoda byla vyčíslena asi na 100 tisíc korun. Uchráněné hodnoty představují asi dva miliony korun.

K dopravní nehodě čtyř osobních vozidel, která se střetla na silnici č. 16 v katastru obce Dřevěnice, zasahovali profesionální hasiči ze stanic Jičín a Nová Paka. Zdravotnická záchranná služba si převzala do své péče celkem tři osoby, ty byly následně transportovány do nemocnice. Komunikace byla zpočátku vlivem následků nehody neprůjezdná.

Jednotky zajistily havarované vozy a zasypaly únik provozních kapalin. Nejprve byl provoz obnoven kyvadlově, po policejním došetření a naložení vozů na odtah se hasiči postarali o úklid vozovky. Poslední jednotka se na základnu vrátila před 22. hodinou.