Pondělí 20. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Tři jednotky hasičů byly vyslány k požáru osobního vozidla, které začalo hořet na silnici č. 304 v katastru části Nahořany – Městec. Při příjezdu hasičů byla celá přední část automobilu v plamenech. Během několika málo minut hasiči požár lokalizovali a provedli dohašení.

Způsobená škoda byla vyčíslena asi na 30 tisíc korun. Příčinou vzniku požáru byla technická závada na palivovém systému. Na místě byli profesionální hasiči z Jaroměře, JSDH Nahořany a Velká Jesenice.

Dvě profesionální jednotky ze stanic Nová Paka a Hořice vyjely k dopravní nehodě osobního vozidla, které havarovalo na silnici č. 284 u Lázní Bělohrad. Vůz narazil do stromu, při nehodě byly zraněny celkem čtyři osoby.

Hasiči spolupracovali na místě se záchranáři, zasahoval také vrtulník letecké záchranné služby. Hasiči zajistili místo události, zabezpečili vozidlo a postarali se o odstranění následků nehody. Místo zásahu si poté převzali policisté.

Na silnici č. 295 u Labské přehrady havaroval osobní automobil do svodidel, na místo byli přivoláni profesionální hasiči z Vrchlabí a JSDH Špindlerův Mlýn. Hasiči zajistili vozidlo proti vzniku požáru a zasypali únik provozních kapalin sorbentem.

Při nehodě došlo k poškození patníků a lanových svodidel a částečně i krajnice. Jednotky následně pomohly s naložením vozidla na odtah a postaraly se o úklid vozovky. Nehoda se obešla bez zranění.

Náchodská profesionální jednotka zasahovala v ulici Palackého v Hronově u úniku plynu z překopnuté plynové přípojky. Na místě docházelo k masivnímu úniku plynu do ovzduší, hasiči zajistili místo události a uzavřeli okolní oblast. Následně provedla jednotka provizorní zmenšení úniku pomocí ucpávky, evakuace okolních objektů nebyla nutná.

Následně spolupracovali hasiči na místě s plynaři, bylo provedeno kontrolní měření koncentrace plynu v okolních uzavřených prostorech, měření bylo negativní. Místo zásahu si převzala plynárenská služba.