Sobota 18. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Dvě jednotky hasičů byly vyslány k požáru v katastru obce Jeníkovice, došlo k zahoření boudy u rybníka. V objektu se nacházely dvě propanbutanové lahve, které hasiči vynesli a ochladili. Po 18. hodině byl požár lokalizován, v 19:20 ohlásil velitel zásahu likvidaci.

Na místě požáru utrpěli dva lidé zranění, jednalo se o civilní osoby, které byly předány do péče ZZS. Příčina vzniku události je předmětem vyšetřování. Škoda byla předběžně vyčíslena na 50 tisíc korun, uchráněné hodnoty představují asi 10 tisíc korun.

K požáru kůlny v Červeném Kostelci vyjeli v sobotu odpoledne profesionální hasiči z Náchoda a JSDH Červený Kostelec. Při příjezdu hasičů na místo události byl objekt celý v plamenech, uvnitř se nacházela zvířata (slepice a králíci), bohužel všechna uhynula.

Kolem 16:41 byl požár lokalizován a v 17:36 ohlásil velitel zásahu likvidaci. Jednalo se o zahradní dřevěný domek o rozměrech asi 2,5×10 m, začal hořet po úderu blesku. Škoda, kterou požár způsobil, byla vyčíslena asi na 100 tisíc korun, uchráněné hodnoty představují asi 15 tisíc korun.

Hasiči z Borohrádku a HZS HKK ze stanice Rychnov nad Kněžnou vyjeli k dopravní nehodě tří vozidel – dvě se střetla čelně, třetí pak nedobrzdilo a narazilo do nich.

Hasiči u všech vozidel provedli zabezpečení proti požáru, zajistili uniklé provozní kapaliny a poskytli předlékařské ošetření zraněným osobám. Ve vozidlech cestovalo celkem 6 osob, z nichž jednu osobu odvezla ZZS do nemocnice. Po celou dobu zásahu byla komunikace zcela uzavřena.

V Nádražní ulici v Polici nad Metují zajišťovali profesionální hasiči z Náchoda a JSDH Police nad Metují místo dopravní nehody osobního vozidla a dodávky. Při nehodě nebyl nikdo zraněn, hasiči provedli na vozidlech opatření proti vzniku požáru a odstranili uniklé provozní kapaliny.

Při nehodě bylo poškozeno ještě jedno zaparkované vozidlo. Hasiči následně pomohli s naložením havarovaných aut na odtah a postarali se o úklid vozovky.

Na začátku stoupání se před obcí Vysokov stala na silnici č. 33 dopravní nehoda dvou kamionů. Jeden skončil po nehodě mimo komunikaci v příkopu, druhý zůstal stát na silnici a blokoval provoz. Na místo vyjela profesionální jednotka ze stanice Náchod.

Oba řidiči byli při příjezdu hasičů mimo havarovaná vozidla, jednotka zajistila kamiony a zabezpečila místo nehody. Jednoho zraněného řidiče si převzala do péče ZZS. Hasiči provedli úklid vozovky a předali místo zásahu policistům, o kamiony se postarala odtahová služba.