Sobota 21. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Tři jednotky byly zalarmovány kvůli požáru osobního vozidla u Rožnova. Po svém příjezdu našli hasiči automobil na kupě, kde se pálilo o čarodějnicích. Auto na LPG pohon bylo už celé v plamenech, hasiči jej museli důkladně ochladit, stejně tak i žhavý popel, na kterém stálo.

Vzhledem k tomu, že bylo vozidlo určeno k likvidaci, byla způsobená škoda nulová. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Jaroměře a JSDH Rožnov a Velichovky.

Na silnici č. 308 mezi Černilovem a Libřicemi odstranili hasiči následky dopravní nehody osobního vozidla, které se převrátilo na střechu. Jedna osoba byla při příjezdu jednotek mimo vozidlo, hasiči jí poskytli první předlékařskou pomoc a následně byla předána do péče ZZS.

Po zadokumentování místa nehody převrátili hasiči vůz zpět na kola a postarali se o úklid vozovky. Na místě zasahovali profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové a JSDH Černilov.

Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a JSDH Deštné v Orlických horách zasahovali v části Uhřínov, kde došlo k požáru uskladněného palivového dřeva a přístřešku. Plamenné hoření již nebylo při příjezdu jednotek viditelné, postaraly se o dohašení pomocí vysokotlakého proudu vody.

Škoda, kterou požár způsobil, byla vyčíslena asi na 15 tisíc korun. Uchráněné hodnoty představují asi 600 tisíc korun. Příčina vzniku události je předmětem vyšetřování.