Pátek 17. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Do Nádražní ulice v Borohrádku vyjeli profesionální hasiči ze stanice Rychnov nad Kněžnou a místní jednotka z Borohrádku, byl zde ohlášen požár osobního automobilu. Vozidlo se podařilo zahasit pomocí hasicího přístroje před příjezdem hasičů, ti následně vůz zabezpečili.

V místě došlo k úniku provozních náplní, jednotky je zasypaly sorbentem a vozovku uklidily. Škoda, kterou požár způsobil, byla vyčíslena na 5 tisíc korun.

V Hradecké ulici v Jaroměři došlo k dopravní nehodě, kdy se střetl osobní automobil s chodcem. Na místo spěchaly všechny složky IZS, včetně profesionální jaroměřské jednotky. Hasiči poskytovali sražené osobě první pomoc, ihned po svém příjezdu zahájili resuscitaci, pacienta si následně převzala ZZS.

I přes veškerou snahu všech zasahujících člověk svým zraněním podlehl. Místo zásahu si následně převzali policisté.

Dopravu na silnici č. 14 u Podbřezí mezi Solnicí a Dobruškou komplikovala dopravní nehoda osobního vozidla. Na místě zasahovali profesionální hasiči ze stanice Dobruška. Automobil vyjel mimo komunikaci a narazil do stromu.

Hasiči pomohli s přeložením osoby z vozidla na vakuovou matraci, pacient byl transportován vrtulníkem LZS. Hasiči zajistili vozidlo proti vzniku požáru, zkontrolovali, zda nedošlo k úniku provozních kapalin a místo předali policistům.

V katastru části Machov – Nízká Srbská zasahovali profesionální hasiči z Náchoda a JSDH Machov při úniku oleje z motoru nákladního automobilu. Na silnici vyteklo asi 20 litrů kapaliny, která byla rozježděná na úseku o délce asi jednoho kilometru. Hasiči skvrnu zasypali sorbentem a provedli úklid vozovky, místo bylo navíc označeno silničáři.

Malé množství oleje se dostalo i do kanalizace, hasiči sem umístili sorpční hady. Jednotky navíc zkontrolovaly vodní tok, sem se však látka nedostala. Na místě události zůstala dobrovolná jednotka, která po odtahu kamionu zajistila finální úklid.

Profesionální hasiči z centrální hradecké stanice a dobrovolná jednotka z Třebechovic pod Orebem zasahovali u dopravní nehody osobního automobilu, který narazil do sloupu elektrického vedení v Bělči nad Orlicí.

Jeden člověk byl při nehodě zraněn, postarali se o něj záchranáři. Hasiči pomohli se zajištěním místa události, zabezpečili havarované vozidlo a opáskovali prostor kolem poškozeného sloupu. Místo zásahu si převzali policisté a energetici.