Pátek 3. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Na silnici č. 318 mezi Rychnovem nad Kněžnou a obcí Jaroslav došlo k dopravní nehodě osobního vozidla. Auto se při nehodě převrátilo na bok, posádka zůstala uvnitř vozu. V autě cestovali dva lidé a pes.

Hasiči je pomohli vyprostit ven z havarovaného automobilu, osoby si převzala do péče ZZS. Následně otočila jednotka vůz zpět na kola a zkontrolovala, zda nedochází k úniku provozních kapalin. Na místě zasahovala jednotka profesionálních hasičů z Rychnova nad Kněžnou.

Hasiči ze tří jednotek požární ochrany byli vysláni k nahlášenému požáru na skládce odpadu v obci Křovice. Provedeným průzkumem bylo zjištěno, že se jedná o požár o rozsahu asi 4×2 m v ohraničené jámě.

Jednotky prováděly hasební zásah a za pomoci pracovníka skládky byl nakladačem odpad rozhrnován. Před 13. hodinou byl požár zlikvidován, událost se obešla beze škody. Na místě pracovaly jednotky HZS Dobruška, JSDH Dobruška a JSDH Opočno.

V katastru části Dolní Kalná – Slemeno zasahovali profesionální hasiči z Vrchlabí a dobrovolná jednotka z Hostinného u dopravní nehody osobního automobilu. Vozidlo vyjelo mimo komunikaci, kde se převrátilo na střechu a zůstalo stát několik metrů od vozovky pod srázem.

Posádka se dostala mimo automobil před příjezdem jednotek, nikdo nebyl zraněn. Hasiči zabezpečili místo události, zajistili havarovaný vůz a poté jej vyprostili zpět na komunikaci.

Na silnici č. 300 u Miletína zasahovali profesionální i dobrovolní hasiči z Hořic u hlášené dopravní nehody dvou osobních automobilů. Jeden z havarovaných vozů skončil mimo komunikaci, měl se převrátit přes střechu.

Hasiči zajistili místo události, zabezpečili auta proti vzniku požáru a prováděli usměrňování dopravy. Po došetření nehody pomohly jednotky s naložením na odtah a postaraly se o úklid místa. Událost si následně převzali policisté. Při nehodě byl jeden člověk zraněn.