Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

V parku U Klosovy vyhlídky u Nového Města nad Metují došlo k pádu osoby do rokle, následkem pádu byl člověk zraněn a nemohl sám vylézt nahoru. Na místo byli přivoláni kromě zdravotnické záchranné služby také profesionální hasiči z Dobrušky a dobrovolná jednotka z Nového Města nad Metují.

Hasiči spolu se záchranáři sestoupili ke zraněnému člověku, zajistili jej a ho vytáhli ve vakuové dlaze zpět nahoru. Následně byla osoba transportována do vozu ZZS.

Následky dopravní nehody dvou osobních automobilů odstraňovali profesionální hasiči z Náchoda a dobrovolná jednotka z Police nad Metují. Nehoda se stala na silnici č. 303 u Bezděkova nad Metují. Při nehodě byly celkem 4 osoby zraněny, jedna byla ve voze zaklíněna.

Komunikace byla po dobu záchranných prací uzavřena. Hasiči zajišťovali místo události a asistovali záchranářům při ošetření zraněných. Jednotky dále zabezpečily vozy proti vzniku požáru a po došetření se postaraly o úklid vozovky.

V katastru části Dolní Adršpach blízko Křížového vrchu zasahovali hasiči ve spolupráci se záchranáři a Skalní záchrannou službou u zraněné osoby. Do těžko přístupného terénu letěl k pacientovi vrtulník LZS s lékařem a leteckým záchranářem hasičů (centrální hradecká stanice) v podvěsu.

Hasiči následně pomohli s transportem osoby k sanitnímu vozu, vrtulník LZS byl odvolán k dalšímu případu na Ostaš. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Náchoda a dobrovolná jednotka z Adršpachu.