Pátek 17. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Čtyři jednotky byly vyslány do obce Nový Ples, kde byl nahlášen požár botníku na chodbě rodinného domu. Požár byl lokalizován před příjezdem jednotek na místo události, uhašen byl vodou z prasklého potrubí. Při události byla jedna osoba lehce popálena, byla ošetřena na místě.

Za vznikem události stálo zřejmě nedbalostní jednání, škoda byla předběžně vyčíslena na 200 tisíc korun. Na místě události zasahovali profesionální hasiči z Jaroměře a dobrovolné jednotky z Černožic a Jaroměře – Jezbin, Jaroměře – Semonic a Jaroměře.

V katastru obce Jívka zasahovali profesionální hasiči z Trutnova a dobrovolná jednotka z Jívky u požáru osobního automobilu. Při příjezdu hasičů na místo události byl už požár vozidla v plném rozsahu. Událost se obešla bez zranění.

Po likvidaci požáru odklidily jednotky automobil mimo vozovku a postaraly se o úklid komunikace. Vozidlo začalo hořet kvůli technické závadě na palivové soustavě. Škoda byla vyčíslena na asi 10 tisíc korun.

Ve Střelnické ulici v Broumově došlo k úniku většího množství oleje na silnici. Komunikace byla na určitou dobu neprůjezdná, byla zablokována traktorem, který nemohl kvůli oleji vyjet. Na místo si velitel zásahu vyžádal spolupráci údržby silnic, zasahovali zde profesionální i dobrovolní hasiči z Broumova, a profesionální jednotka z Náchoda s technickým chemickým automobilem.

Část uniklého oleje se dostala také do kanalizace, o této skutečnosti byli vyrozuměni zástupci orgánu ochrany životního prostředí.

Na silnici I/11 u Chlumce nad Cidlinou havaroval před půlnocí osobní automobil, který zůstal po nehodě mimo vozovku na boku. Na místo události vyjeli profesionální hasiči ze stanic Nový Bydžov a Hradec Králové – Pražská a dále dobrovolná jednotka z Chlumce nad Cidlinou.

Při nehodě byly dvě osoby zraněny. Hasiči místo události zajistili, provedli opatření proti vzniku požáru a postarali se o likvidaci následků. Místo nehody si následně převzali policisté.

Novopačtí profesionální hasiči odstraňovali následky dopravní nehody osobního automobilu, který se po nehodě na silnici č. 16 u Vidochova převrátil mimo komunikaci na střechu. Dvě osoby si převzali do své péče záchranáři.

Hasiči místo události zabezpečili, provedli opatření proti vzniku požáru a zamezili úniku provozních kapalin. Po došetření nehody převrátila jednotka automobil zpět na kola, odpojila akumulátor a pomohla s naložením na odtah.