Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Čtyři jednotky hasičů byly zalarmovány kvůli nahlášenému požáru lesní hrabanky v katastru obce Chotěvice. Požár se postupně rozšiřoval dál do lesa, až se dostal na plochu asi 70×100 m. Jednotky hasily oheň pomocí čtyř vodních C proudů. Likvidace požáru byla ohlášena v 14:42 hod.

Příčina vzniku události je předmětem vyšetřování, ale škoda, kterou požár napáchal, byla předběžně vyčíslena na 100 tisíc korun. Jednotkám se podařilo uchránit hodnoty ve výši asi půl milionu korun. Na místě události zasahovali profesionální hasiči z Trutnova a Dvora Králové nad Labem a dále JSDH Hostinné a Pilníkov.

Jičínští profesionální hasiči zasahovali v části Horní Lochov na silnici I/16 u dopravní nehody dvou osobních automobilů. Jeden vůz skončil po nehodě mimo komunikaci ve svahu, druhé auto zůstalo stát na silnici.

Jeden člověk byl při nehodě zraněn, do péče si jej převzala posádka ZZS. Hasiči místo události zajistili, provedli opatření proti vzniku požáru a odpojili akumulátory. Následně pomohla jednotka s naložením vozidel na odtah.