Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

V části obce Litíč – Nouzov došlo v jednom z objektů k požáru sazí a popílku v komíně. Hasiči komín za pomoci kominického náčiní očistili od nánosů sazí a popílku a vybrali spadanou žhavou strusku. V poledne byla jednotka povolána na místo znovu, protože se zbývající dehet po stranách a v rozích komína vzňal a vzrostla teplota komínového tělesa.

Pomocí škrabky a kominického „ježka“ jednotka nově vzniklá ohniska dočistila. Na místě zasahovali ráno profesionální hasiči z Jaroměře a Dvora Králové nad Labem a dobrovolná jednotka z Dubence. Následné dočištění provedla již jen profesionální jednotka z Jaroměře.

K dopravní nehodě v části Rudník – Javorník spěchali profesionální hasiči z Vrchlabí a Trutnova i dobrovolní hasiči z Hostinného. Během střetu dvou osobních vozidel došlo ke zranění celkem tří osob. Všechny osoby se nacházely již při příjezdu jednotek mimo havarované automobily.

Jeden z vozů skončil mimo vozovku na střeše. Převrácené vozidlo museli hasiči dostat zpět na kola pomocí vyprošťovacího automobilu. Silnice I/14 musela být po dobu zásahu uzavřena.

Profesionální hasiči z Nového Bydžova a dobrovolná jednotka z Chlumce nad Cidlinou zasahovali u dopravní nehody v části obce Olešnice – Levín. Na místě se stala dopravní nehoda dvou osobních automobilů. Jedno z vozidel skončilo po havárii na střeše a druhé zůstalo na komunikaci.

Jedna zraněná osoba skončila v péči lékařů. Hasiči provedli na místě zásahu protipožární opatření a u vozidel odpojili akumulátory. Poté převrátili jedno z vozidel zpět na kola. Místo události si převzali policisté.