Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Profesionální hasiči z Trutnova a dobrovolní hasiči z Úpice vyjeli k dopravní nehodě osobního automobilu, který narazil do stromu v ulici Palackého v Úpici. Nehoda si vyžádala jedno lehčí zranění. Hasiči provedli na automobilu protipožární opatření.

Osobu z vozidla si převzali do péče záchranáři. Při manipulaci s havarovaným automobilem došlo k úniku provozních náplní. Hasiči je zasypali sorpčním materiálem a zajistili úklid vozovky.

K dopravní nehodě osobního automobilu v obci Librantice vyjeli profesionální hasiči z centrální hradecké stanice a dobrovolní hasiči z Třebechovic pod Orebem. Na místě se nacházel převrácený automobil na střechu napříč komunikací.

U automobilu se nikdo nenacházel. Po zadokumentování nehody policisty otočila jednotka z Třebechovic automobil zpět na kola. Umístila jej mimo vozovku a uklidila komunikaci. Vyteklé provozní náplně byly zasypány sorbentem.

K dopravní nehodě se zraněním vyjely jednotky z obou hradeckých profesionálních stanic. V Koutníkově ulici v Hradci Králové havaroval osobní automobil. Jedna osoba zůstala zaklíněna ve vozidle.

Hasiči ji opatrně za asistence záchranářů z automobilu vytáhli. Osobu si poté převzali do péče záchranáři. Hasiči provedli na havarovaném automobilu protipožární opatření a odpojili akumulátor. Místo poté předali policistům.

K dopravní nehodě v Peci pod Sněžkou vyjeli profesionální hasiči z Trutnova a dobrovolní hasiči z Pece pod Sněžkou. Jednotky poskytly první předlékařskou pomoc jedné osobě. Na místě pomohla hasičům i horská služba, která převzala péči o zraněnou osobu do příjezdu záchranářů.

Jednalo se o nehodu osobního vozidla a vleku, který se utrhl z vozidla. Hasiči provedli na vozidle protipožární opatření. Pomocí navijáku odtrhli automobil a vlek od sebe a komunikaci zprůjezdnili. Na místě zůstala dobrovolná jednotka z Pece pod Sněžkou a dohlédla na odtah