Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Dobrovolní hasiči z Nechanic vyjeli ve své obci k osobě se zástavou dechu a oběhu. Po příjezdu na místo si hasiči převzali resuscitaci od rodinných příslušníků, připojili osobu na AED a prováděli nepřímou srdeční masáž a ventilaci až do příjezdu vozidla RZP a RV.

Po zhodnocení stavu lékař diagnostikoval obnovu základních životních funkcí. Po zajištění osoby pomohli hasiči s transportem do vozidla ZZS a poté se vrátili na svoji základnu.

Hasiči z centrální stanice v Hradci Králové vyjeli na Gočárovu třídu k požáru dvou vozidel. Automobily hořely na parkovišti nedaleko křižovatky U Koruny. Jednotka obě auta uhasila. Vzniklá škoda se pohybuje kolem 60 tisíc korun. Hasiči zachránili majetek v hodnotě 30 tisíc korun.

Příčinou požáru byla technická závada na vozidle značky Peugeot. Tomu shořela motorová část. Tímto vlivem bylo poškozeno i druhé vedle stojící vozidlo značky Renault.

U požáru staré roubenky v části Staré Nechanice zasahovali profesionální hasiči z Nového Bydžova i stanice Hradec Králové – Pražská a dále dobrovolní hasiči z Nechanic. V roubené chatě se nacházela jednotlivá ohniska požáru, která hasiči uhasili. Nakonec objekt odvětrali.

Roubenka z 18. století sloužila jako sklad materiálu. Škoda se pohybuje kolem 30 tisíc korun, hasiči uchránili majetek v hodnotě asi 50 tisíc korun. Příčinou požáru byla nevhodná spalinová cesta.