Neděle 28. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a Dobrušky a dobrovolní hasiči z Opočna byli v neděli přivoláni do Přepych k nehodě traktoru s přípojnými vozidly do Přepych. Vozidlo vyjelo mimo vozovku, narazilo do stromu a převrátilo se na bok.

Zraněný řidič byl odvezen zdravotnickou záchrannou službou do nemocnice. Jednotky provedly na traktoru protipožární opatření. Únik oleje hasiči jímali a provedli úklid komunikace.

Profesionální hasiči s Hradce Králové ze stanice Pražská a dobrovolní hasiči z Nechanic byli vysláni k dopravní nehodě nákladního a osobního vozidla do obce Roudnice na Královehradecku. Nehoda se obešla bez zranění, hasiči provedli proti požární opatření, zlikvidovali uniklé provozní kapaliny a řídili v místě události dopravu.

Po zadokumentování DN Policií ČR odtlačili osobní vozidlo mimo komunikaci. Poté předali místo události PČR a vrátili se na svoje základny.

Profesionální hasiči z obou královéhradeckých stanic byli v sobotu přivoláni do ulice Jungmannova v Hradci Králové k možnému požáru v jednom z bytů. Došlo k zahoření v kuchyni. Ženě, která se nadýchala kouřem, hasiči poskytli první pomoc.

Poté byla pacientka odvezena zdravotnickou záchrannou službou od nemocnice. Škoda byla odhadnuta na 6 tis. Kč. Pravděpodobnou příčinou vzniku požáru byla nedbalost uživatelky bytu.