Čtvrtek 2. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Profesionální hasiči z Nového Bydžova, Pardubic, Přelouče a dobrovolní hasiči z Chlumce nad Cidlinou a Lázní Bohdaneč byli přivoláni k osobnímu vozidlu, s nímž jeho řidička při couvání sjela z mostku do příkopu. Nehoda se stala v Novém Městě.

Řidička byla na místě ošetřena zdravotnickou záchrannou službou. Jednotky vozidlo vyprostily zpět na komunikaci. Řidička byla na místě ošetřena zdravotnickou záchrannou službou.

Jednotka SDH Nechanice spolu s profesionální jednotkou z Nového Bydžova byla vyslána k dopravní nehodě jednoho osobního vozidla mezi obcemi Staré Nechanice a Suchá. Dobrovolná jednotka byla na místě události jako první.

Hasiči poskytli zraněnému řidiči první pomoc a po příjezdu posádky ZZS jej předali do jejich péče. Zároveň provedli protipožární opatření a po celou doby zásahu v místě události řídili dopravu. Po dohodě s PČR se jednotka vrátila zpět na oslavy založení SDH Lubno odkud k zásahu vyjížděla.

Profesionální hasiči z Jičína a dobrovolní hasiči z Kopidlna, Libáně, Jičína, Vysokého Veselí a Vršce byli přivoláni k požáru balíků slámy do Vršce. Jednotkám se požár na ploše 10 × 20 m podařilo zcela uhasit krátce po 18. h.

Místní jednotka zůstala na místě do pátečních ranních hodin k vykonání dohlídky nad požářištěm. Přibližná škoda je ve výši 600 tis. Kč. Pravděpodobnou příčinou vzniku požáru bylo kouření dětí.