Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Rychnovští profesionální hasiči byli přivoláni k dopravní nehodě osobního automobilu, která se stala za obcí Skuhrov nad Bělou ve směru na Deštné. Řidič s vozidlem vyjel mimo komunikace a několikrát se převrátil přes střechu.

Jednotka vůz otočila zpět na kola. Poté provedla protipožární opatření a prověřila, zda nedochází k úniku plynu z nádrže. Tři osoby, které v autě cestovaly, utrpěly lehčí zranění a byly ošetřeny zdravotnickou záchrannou službou. Jedna osoba byla poté ještě odvezena na vyšetření do nemocnice.

Profesionální hasiči z Jičína a dobrovolní hasiči z Libáně byli přivoláni do Dolních Rokytňan. Nová majitelka nemovitosti nalezla při rekonstrukci domu na zahradě několik barelů s neznámou kapalinou.

Jednotky provedly průzkum místa nálezu. K úniku tekutiny z barelů nedošlo. Na místo vyjel také chemický automobil z centrální stanice Hradec Králové. Hasiči provedli přeměření všech 12 barelů. Jednalo se o znečištěnou vodu chemikáliemi z předešlé varny drog.

Profesionální hasiči z Hradce Králové ze stanice Pražská spolu s dobrovolnými hasiči ze Lhoty pod Libčany, Roudnice a zasahovali večer při požáru strniště v Roudnici. Požár na ploše 200 × 200 byl lokalizován v 19:54.

Byl zde traktor, který místo požáru oboral. V blízkosti se nacházel les, který se podařilo uchránit. Pravděpodobnou příčinou vzniku požáru byla nedbalost a požár vznikl od výfuku osobního automobilu.

Profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové, Jičína a dobrovolní hasiči z Třebechovic pod Orebem a Opočna byli  přivoláni do obce Ledce, kde došlo ke zřícení štítu a střechy domu. V domě údajně nikdo nebyl. Jednotky provedly průzkum a povalené zdivo odstranily.

Policie ČR řídila v místě události dopravu. Dle statika, který se na místo dostavil, je budova neobyvatelná. Hasiči ven vynosili osobní věci obyvatelů.