Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Profesionální hasiči ze stanice Náchod zasahovali před šestou hodinou odpolední v pětipatrovém panelovém domě v ulici Bílá ve Starém Městě nad Metují. Při silném dešti se zde ucpal odtok na střeše objektu a voda otevřeným střešním oknem protékala do schodišťového prostoru domu.

Hasiči vyčistili odtok a zajistili budovu před dalším vniknutím dešťové vody. Sejná jednotka hasičů poté přejížděla rovnou k další události, kdy ve Starém Městě nad Metují v ulici Pekelská čistili ucpaný kanál.

Krátce před pátou hodinou odpoledne byla na operační středisko hasičů nahlášena událost v ulici Foersterova v Hradci Králové – Kuklenách. Po silné bouřce zde do suterénu domu nateklo větší množství vody.

Na místo přijeli hasiči z centrální požární stanice v Hradci Králové i se speciálním automobilem pro technické zásahy. Pomocí čerpadel na místě vyčerpali asi dva tisíce litrů vody a místo následně předali majiteli.

Profesionální hasiči z Jičína a z centrální stanice Hradec Králové byli v 15:17 přivoláni do Pařezské Lhoty k záchraně osob ze skal. Horolezec po pádu ze skály utrpěl zranění kotníku a hlavy. Hasiči zraněného uložili do vakuové dlahy a připravili jej k transportu v podvěsu vrtulníku letecké záchranné služby.

Poté byl muž letecky transportován do nemocnice. Na místě byla také žena, která se padajícího muže snažila zachytit. Přivodila si při tom zlomeniny obou malíčků horních končetin. Žena byla u vstupu do skal předána zraněná záchranné službě, která ji odvezla do nemocnice.