Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolní hasiči z Kostelce nad Orlicí byli přivoláni ke střetu dvou osobních vozidel zn. Škoda Octavia a Toyota. Nehoda se stala na křižovatce před obcí Záměl.

Jednotka v místě řídila dopravu kyvadlově. Na vozidlech provedli hasiči protipožární opatření a zlikvidovali uniklé provozní kapaliny. Poté provedli úklid komunikace. Jedno z vozidel hasič pomocí navijáku odtáhli ke krajnici. Jedna osoba utrpěla úder do hlavy, ošetření však odmítla.

Profesionální hasiči z Vrchlabí a Trutnova zasahovali u dopravní nehody nákladního a osobního vozidla, která se stala na silnici I/14 v Horním Lánově. Jedna osoba byla lehce zraněna. Došlo k proražení palivové nádrže kamionu a úniku několika desítek litrů nafty na vozovku.

Informována byla Česká inspekce životního prostředí a Správa a údržba silnic. Skvrnu o přibližné velikosti 60 × 5 m zasypaly jednotky sorbentem. Krátce před 15. h obnovila Policie ČR provoz v jednom jízdním pruhu. Zametací vůz SÚS provedl úklid místa nehody. Na místo vyjelo vozidlo odtahové služby.

Profesionální hasiči z Náchoda a profesionální hasiči z Červeného Kostelce zasahovali u střetu osobního automobilu a dodávky. Nehoda se stala na silnici mezi Červeným Kostelcem a Červenou Horou.

Komunikace byla zcela neprůjezdná. Jedna zraněná osoba byla odvezena zdravotnickou záchrannou službou na ošetření do nemocnice. Na vozidlech bylo provedeno protipožární opatření. Došlo k úniku provozních kapalin. Hasiči skvrnu zasypali sorbentem. Vozovku plnou střepů jednotka uklidila. Provoz na komunikaci byl obnoven teprve kolem 9. h.