Sobota 4. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Trutnovští profesionální hasiči a dobrovolní hasiči ze Žacléře zasahovali během dopoledne u dopravní nehody dvou osobních automobilů, která se stala v Bernarticích. Řidička Audi A4, která se pravděpodobně plně nevěnovala řízení, narazila do zaparkovaného vozu BMW.

Hasiči ženě poskytli předlékařskou pomoc a poté ji předali do péče zdravotnické záchranné služby. Jednotka provedla na vozidle protipožární opatření a zprůjezdnila komunikaci.

Rychnovští profesionální hasiči, dobrovolní hasiči z Rychnova nad Kněžnou, Solnice a Černíkovic byli přivoláni k požáru do rodinného domu v Černíkovicích. Z domu stoupal ze střešního okna dým. 11 osob, které se na místě nacházely, bylo v pořádku mimo budovu.

Jednotky využily přetlakovou ventilaci k odvětrání domu a garáže. Během několika minut se hasičům podařilo najít zdroj kouře. Příčinou bylo zahoření izolace bojleru v technické místnosti. Požár byl ihned uhašen.

Kamionu, se kterým vjel řidič částečně do příkopu, vyjeli na pomoc profesionální hasiči z Hořic. Nehoda se obešla bez zranění osob. Z vozidla uniklo menší množství nafty. Hasiči kapalinu pomocí sorbentu zlikvidovali. Provoz byl v místě řízen kyvadlově.

Po 7. h byla silnice zcela uzavřena a byly započaty vyprošťovací práce. Při nich došlo k úniku pohonných hmot, který hasiči taktéž zasypali sorbentem. Kolem 8. h byl kamion vyproštěn a komunikace byla zanedlouho poté zcela zprůjezdněna.