Pátek 27. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Dvě jednotky profesionálních hasičů z Náchoda a dobrovolných hasičů z Červeného Kostelce byly přivolány do prodejny na náměstí T. G. Masaryka v Červeném Kostelci, kde došlo k náhlé zástavě oběhu ženy. Hasiči mají ve své výbavě AED přístroj, který v prvních minutách může zachránit život pacienta.

Po příjezdu jednotek již na místě zasahovali záchranáři a přistával vrtulník Letecké záchranné služby Hradec Králové. Hasiči asistovali záchranářům při resuscitaci pacientky. Po zajištění základních životních funkcí pomohli s jejím transportem do vrtulníku.

Profesionální hasiči z Jaroměře byli přivoláni na pomoc s odchytem zraněného srnce, který se dostal na zahradu domu v ulici Na Valech v Jaroměři.

Ve spolupráci se strážníky městské policie a za asistence pracovníka záchranné stanice se hasiči snažili poraněnou zvěř odchytit. Při pokusu o odchyt byl zraněn strážník, kterým musel být záchrannou službou převezen k dalšímu ošetření do nemocnice. Zásah byl ukončen s tím, že na místo byl povolán veterinář, který zraněného srnce uspal.

K dopravní nehodě došlo na silnici č. 298 v Dobrušce. Na místo události vyjeli místní profesionální hasiči. Po srážce osobního vozidla Škoda Yeti a Chevrolet Spark skončilo první z nich mimo komunikaci. Druhé zablokovalo jeden jízdní pruh.

Hasiči poskytli předlékařskou pomoc jedné zraněné osobě a po příjezdu záchranné služby ji předali k další péči. U havarovaných vozidel odpojili autobaterie a zamezili úniku provozních kapalin. Po zadokumentování události Policií ČR odtáhli jedno z aut a očistili vozovku od střepů a plastových částí. Příčiny nehody a míru zavinění šetří Policie ČR.