Sobota 28. září 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Trutnovští profesionální hasiči vyjeli k dopravní nehodě, která se stala u Starého Rokytníku. Řidič osobního vozidla z dosud nejasných příčin vyjel ze silnice, kde bočně narazil do stromu. Utrpěl zranění a byl převezen záchrannou službou do nemocnice.

Hasiči provedli protipožární opatření a zamezili úniku provozních kapalin. Po vyšetření a zadokumentování nehody Policií ČR očistili povrch vozovky od střepů a plastových částí.

Jednotka SDH Borohrádek vyjela spolu s profesionálními kolegy ze stanice Rychnov nad Kněžnou k dopravní nehodě jednoho osobního vozidla na silnici z Borohrádku ve směru na Choceň. Na místě hasiči vyprostili lehce zraněnou osobu z vozidla, které na zledovatělé vozovce sjelo do příkopu a narazilo bočně do stromu.

Řidič byl po ošetření předán ZZS KHK a odvezen do nemocnice. Dále hasiči zajistili vozidlo proti požáru a zlikvidovali unikající provozní kapaliny. Po celou dobu zásahu byla komunikace uzavřena.

K hlášenému požáru v areálu závodu na výrobu automobilových součástí v Jaroměři vyjeli profesionální a dobrovolní hasiči z Jaroměře, dále dobrovolní hasiči z Černožic a Velichovek. Po příjezdu na místo bylo zjištěn, že došlo ke vznícení nečistot v odsávacím potrubí ventilační věže.

Hasiči zlikvidovali požár o půl jedenácté večer. Výše škody nebyla prozatím vyčíslena. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Dvě jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů z Náchoda vyjely k hlášenému požáru v objektu lisovny v ulici Bratří Čapků v Náchodě. Ve venkovním ventilátoru zřejmě došlo k zadření součástky, které způsobilo zahoření v odsávacím potrubí.

Hasiči dostali požár pod kontrolu v 19:52 hodin a uhasili během následujících patnácti minut. Hmotná škoda byla předběžně odhadnuta na 80 tisíc korun, uchráněné hodnoty činí 120 tisíc korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Profesionální a dobrovolní hasiči z Broumova vyjeli k hlášenému požáru osobního vozidla v obci Šonov. Plameny zasáhly a poničily motorový prostor u osobního vozidla Seat Cordoba. Hasiči dostali požár velmi brzy pod kontrolu a zlikvidovali krátce po poledni.

Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 15 tisíc korun. Příčinou vzniku požáru byla s největší pravděpodobností technická závada. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Dvě jednotky profesionálních hasičů z Hořic a hasičů HZS podniku Čepro Cerekvice vyjely o půl desáté dopoledne k dopravní nehodě v obci Sadová. Na hlavním silničním tahu mezi Hradcem Králové a Hořicemi došlo ke střetu dvou osobních vozidel zn. Škoda a Volkswagen. Obě skončila mimo vozovku.

Záchranáři na místě ošetřili celkem pět lidí a tři účastníky nehody nakonec převezli do nemocnice. Hasiči zabezpečili vozidla proti požáru a odpojili autobaterie. Příčiny nehody a míru zavinění šetří Policie ČR.