Sobota 18. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Jednotka profesionálních hasičů z Hradce Králové – stanice Pražská byla krátce po půlnoci přivolána k dopravní nehodě nákladního vozidla na hlavní silnici č. I/35 mezi Hradcem Králové a Hořicemi. U odbočky na obec Bříza, v místě zúžení vozovky, vyjel kamion mimo vozovku.

Řidič vyvázl bez zranění. Hasiči zkontrolovali tahač, zda nedošlo k poškození nádrží a úniku pohonných hmot. Vyproštění kolosu zajistila specializovaná firma pomocí těžké techniky. Hasiči předali místo události Policii ČR a vrátili se zpět na základnu.

Bez zranění se obešla nehoda osobního vozidla, která se stala v Náchodě – Bělovsi. Na místo události vyjeli profesionální hasiči z Náchoda. Při jejich příjezdu byl řidič BMW venku z vozidla a bez známek zranění. Vůz narazil do sloupu semaforu.

Hasiči zabezpečili automobil proti požáru a odpojili autobaterii. Po zajištění místa nehody a zadokumentování události Policií ČR hasiči odtáhli vůz na nedaleké parkoviště. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Profesionální a dobrovolní hasiči z Hořic vyjeli k dopravní nehodě, která se stala u Bílska u Hořic. Řidič osobního vozidla z dosud nejasných příčin vyjel ze silnice a skončil na střeše pod úrovní vozovky. Hasiči asistovali záchranářům při ošetření zraněného muže, který byl následně letecky transportován do nemocnice.

Zasahující jednotky zabezpečily vozidlo proti požáru a po dobu vyšetřování řídily v místě dopravu. Po zadokumentování události Policií ČR hasiči předali místo nehody a vrátili se zpět na své základny.