Neděle 22. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Trutnovští a vrchlabští profesionální hasiči spolu s dobrovolnými hasiči z Hostinného zasahovali v Arnultovicích při dopravní nehodě dodávky, která vyjela mimo komunikaci a zůstala převrácená na boku a opřená o plot.

Řidič uvedl, že jej mimo vozovku vytlačilo osobní vozidlo. Řidič vozidla si stěžoval na bolest hlavy. Zdravotnická záchranná služba jej odvezla do nemocnice. Hasiči vytáhli vozidlo pomocí dvou navijáků zpět na silnici.

Jičínští profesionální hasiči byli přivoláni do MŠ v ulici J. Š. Kubína v Jičíně k podezření na únik plynu. Hasiči ihned po příjezdu uzavřeli přívod plynu a elektrické energie. Z preventivních důvodů evakuovali z budovy 86 dětí a 10 dospělých osob. Jednotka provedla měření koncentrace plynu v ovzduší.

Zvýšené hodnoty nebyly naměřeny. Poté hasiči spolu s pracovníky RWE otevřeli přívod plynu a provedli opětovné měření, opět s negativním výsledkem. V 10 h se evakuovaní vrátili zpět do budovy.

Trutnovští profesionální hasiči vyjížděli do ulice Náchodská k dopravní nehodě, při níž se čelně střetla dvě vozidla. Dvě osoby utrpěly zranění a hasiči jim poskytli předlékařskou péči.

Poté byly předány k dalšímu ošetření zdravotnické záchranné službě. Došlo k úniku provozních kapalin, které jednotka zasypala sorbentem, a uklidila vozovku. V místě nehody hasiči, do příjezdu Policie České republiky, usměrňovali provoz.