Neděle 22. září 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Tři jednotky profesionálních hasičů z Trutnova, Vrchlabí a dobrovolní hasiči z Hostinného vyjely k dopravní nehodě, která se stala na silnici z Hostinného ve směru na Čermnou. Řidička osobního vozidla z dosud nejasných příčin narazila do stromu.

Žena utrpěla zranění, se kterým byla převezena do nemocnice. Hasiči provedli protipožární zajištění osobního auta a po vyšetření nehody provedli jeho odstranění mimo komunikaci. Příčiny a okolnosti nehody šetří Policie ČR.

Jednotka profesionálních hasičů z centrální stanice Hradec Králové byla informována Policií ČR o ženě, která stojí v okně obytného domu na třídě SNP v Hradci Králové. Hasiči na místo vyjeli s rychlým zásahovým vozidlem, cisternou a automobilovým žebříkem .

Již cestou na místo události byl velitel zásahu informován Policií ČR, že se podařilo ženu přesvědčit a ta sama slezla. Jednotka se vrátila zpět na základnu.

Jednotka SDH Horní Maršov byla povolána k dopravní nehodě dvou osobních automobilů do Svobody nad Úpou. Na místě byla zjištěna srážka dvou osobních vozidel, dvě osoby byly již vyproštěny náhodně projíždějícím řidičem Dopravní zdravotní služby (DZS) Liptrans před příjezdem jednotky.

Jednotka provedla likvidaci uniklého oleje z obou vozidel a odpojení akumulátorů. Pro vyšetření nehody Policií ČR jednotka pomohla s osvětlením místa zásahu a odtažení obou havarovaných vozidel mimo vozovku.