Středa 25. září 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Dvě jednotky profesionálních hasičů z Nového Bydžova a dobrovolných hasičů z Nechanic vyjely k dopravní nehodě, která se stala u Komárova. Řidič osobního vozidla Dacia Logan z dosud nejasných příčin sjel do potoka. Při příjezdu první jednotky na místo byl řidič mimo vozidlo.

Na místo byla povolána záchranná služba, která si muže převzala do péče a převezla na vyšetření do nemocnice. Hasiči pomocí traktoru vytáhli vůz z vody, zabezpečili ho proti požáru a úniku provozních kapalin. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

K požáru nákladního vozidla byli přivoláni profesionální hasiči z Jičína do ulice Revoluční v Jičíně. Po příjezdu na místo byl požár již lokalizován řidičem auta pomocí práškového hasicího přístroje. S největší pravděpodobností došlo k požáru mastnoty v brzdovém systému zadního kola nákladního vozidla.

Hasiči provedli dohašení a ochlazení zasaženého místa a odjeli s řidičem nákladního auta jako doprovod na nedaleké parkoviště. Hmotná škoda byla předběžně odhadnuta na tři tisíce korun, uchráněné hodnoty na nákladním vozidle a převáženém nákladu činí 700 tisíc korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolní hasiči z Kostelce nad Orlicí byli přivoláni k dopravní nehodě, která se stala mezi obcemi Borovnice a Rájec. Osobní vozidlo skončilo mimo vozovku. Řidič byl převezen záchrannou službou na vyšetření do nemocnice. Hasiči zajistili vozidlo proti požáru a odpojili autobaterii.

Po zadokumentování události Policií ČR hasiči pomáhali s naložením auta na odtah. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Jednotka profesionálních hasičů z Jaroměře byla přivolána k dopravní nehodě dvou osobních vozidel u obce Zlíč. Při střetu bylo zraněno celkem pět lidí, z toho tři děti. Při příjezdu hasičů na místo byli všichni účastníci mimo vozidla a v péči dvou posádek záchranné služby.

Zasahující hasiči odpojili u havarovaných aut autobaterie a po dobu vyšetřování pomáhali policistům s řízením dopravy. Následně odtáhli jedno auto mimo komunikace a druhé pomohli naložit na odtah. Z poškozených vozidel unikly provozní kapaliny, které hasiči zasypali sorbentem a očistili z vozovky. Příčiny nehody a míru zavinění šetří Policie ČR.