Středa 25. září 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Škodu za 60 tisíc korun způsobil požár dodávky v obci Rožnov na Náchodsku. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Jaroměře a dobrovolní hasiči z Rožnova. Při příjezdu první jednotky na místo hořelo v motorovém prostoru dodávky Mercedes Benz Vito.

Hasiči dostali požár pod kontrolu v 02:42 hodin a uhasili během dalších deseti minut. Příčinou vzniku požáru byla technická závada, kdy se uvolnila zvuková izolace v motoru a spadla na žhavý motor. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Dvě jednotky profesionálních hasičů z centrální stanice Hradec Králové a dobrovolných hasičů z hradecké městské části Třebeš byly přivolány k požáru v bytě v ulici Brožíkova v Hradci Králové, který byl již uhašen. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že se jednalo o vyhořelou zásuvku.

Uživatel bytu před příjezdem hasičů požár uhasil dekou a vypnul elektriku do bytu. Hasiči provedli kontrolu bytu a poučili uživatele o dalším postupu. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Vyhlášeno bylo pátrání po pohřešované osobě v skalním prostoru Teplice nad Metují – Jiráskovy skály (Bischofstein). Na místo se sjeli hasiči stanice Broumov, stanice Náchod, JSDH Teplice n. M., JSDH Adršpach, JSDH Police n. M., JSDH Česká Metuje, JSDH Žďár n. M.

Do zálohy na stanici byla povolána JSDH Broumov. Pátrání řídila Policie ČR, účastnila se Skalní záchranná služba a ZZS Broumov. Dle posledních informací byla žena nalezena živá.

Dvě jednotky profesionálních hasičů z Náchoda a dobrovolných hasičů z Dolní Radechové zasahovaly u dopravní nehody, která se stala v Dolní Radechová. Osobní vozidlo z dosud nejasných příčin sjelo ze silnice a skončilo v místním potoce.

Při příjezdu první jednotky na místo byla řidička mimo vůz a bez známek zranění. Z havarovaného auta nevytékaly žádné provozní kapaliny, které by ohrozily vodní tok. Hasiči odpojili u auta autobaterii a na vyproštění přivolali specializovanou firmu. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

K dopravní nehodě vyjeli profesionální hasiči z Hořic do ulice T. G. Masaryka v Ostroměři. Na hlavní silnici č. I/35 došlo ke střetu dvou osobních vozidel. Nehoda se obešla bez zranění. Zasahující hasiči zajistili místo nehody a u havarovaných vozidel provedli protipožární opatření.

Z jednoho auta unikaly provozní kapaliny, které hasiči zachytávali do speciální nádoby. Účastníci nehody se dohodli a sepsali údaje k dopravní nehodě, hasiči pak následně odstranili obě auta z hlavní silnice a očistili vozovku.

Profesionální hasiči z Trutnova vyjeli po 18. hodině k dopravní nehodě dvou osobních vozidel, která se srazila u Velkých Svatoňovic. Při nehodě byla jedna osoba zraněna.

Hasiči jí poskytli předlékařskou pomoc a po příjezdu záchranné služby byla převezena k ošetření do nemocnice. Hasiči zabezpečili jedno z vozidel proti požáru a odpojili u něho autobaterii. Následně pomocí sorbentu zlikvidovali uniklé provozní kapaliny. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou vyjeli odpoledne k dopravní nehodě, která se stala na silnici č. II/319 u obce Javornice. Osobní vůz z dosud nejasných příčin vyjel ze silnice a narazil do stromu. Ve vozidle cestovali dva lidé, kteří utrpěli zranění.

Při příjezdu hasičů byli v péči záchranářů. Hasiči se zapojili do ošetřování zraněných osob a pomohli s jejich transportem do vrtulníku a sanity. Následně zabezpečili vozidlo proti požáru a úniku provozních kapalin. Příčiny nehody šetří Policie ČR.