Sobota 28. září 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Profesionální hasiči z Hradce Králové – stanice Pražská byli o půl osmé večer přivoláni k nehodě polského kamionu na hlavní silnici č. I/33 mezi Hradcem Králové a Jaroměří. U areálu bývalého ČKD skončil návěs kamionu převrácený v příkopu. Tahač zůstal na silnici. Hasiči po příjezdu na místo a provedeném průzkumu zjistili, že návěs musí vyprostit specializovaná firma s těžkou technikou. Jednotka zajistila místo události a vrátila se zpět na základnu.

Profesionální hasiči z Dobrušky byli o půl jedenácté dopoledne přivoláni k dopravní nehodě, která se stala u Českého Meziříčí. Vojenské vozidlo zn. Jeep sjelo do příkopu, kde se převrátilo na bok. Nehoda se obešla bez zranění. Hasiči zajistili terénní vůz proti požáru a po zadokumentování události Policií ČR jej otočili zpět na kola. Pomocí navijáku cisterny vytáhli jeep zpět na vozovku. Drobný únik provozních kapalin zasypali speciálním sorbčním materiálem. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Během dopoledne zasahovali hasiči z Nového Bydžova u dvou dopravních nehod, které se staly současně a jen kousek od sebe na silnici mezi Novým Bydžovem a Skochovicemi. Při nehodě dvou osobních vozidel, která narazila do dvou stromů u silnice, nebyl nikdo zraněn.

Profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové a dobrovolní hasiči z Černilova zasahovali u dopravní nehody osobního vozidla mezi Černilovem a Libranticemi. Řidička skončila s osobním vozidlem Toyota na boku v poli. Žena byla zraněna a převezena záchrannou službou do nemocnice.

V katastru obce Mokré na Rychnovsku ve čtvrtek 28. 11. dopoledne havaroval řidič s osobním vozem UAZ. Třiačtyřicetiletý muž vypověděl, že mu před vozidlo vběhla tři divoká prasata. Lekl se a šlápl na brzdu.

Na zamrzlé vozovce dostal smyk, který nezvládl, vyjel vpravo mimo silnici a auto se převrátilo na levý bok. Havárie se obešla bez zranění a dechová zkouška na alkohol měla negativní výsledek. Škoda je odhadnuta na 10.000 korun.

Libuše HoláPolicie ČR

Dvě jednotky profesionálních hasičů z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolných hasičů z Rokytnice v Orlických horách vyjely před devátou hodinou dopoledne k dopravní nehodě v Říčkách v Orlických horách. Při příjezdu první jednotky na místo bylo zjištěno, že došlo ke střetu osobního vozidla Citroën Berlingo a sypače s pluhem.

Hasiči zajistili osobní vůz proti požáru a úniku provozních kapalin. Nehoda se obešla bez zranění. Příčiny nehody šetří Policie ČR.