Neděle 19. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

U dopravní nehody nákladního vozidla, které převáželo několik stovek selat, zasahovali profesionální hasiči z Nového Bydžova a JSDH Chlumec nad Cidlinou. Auto havarovalo na silnici mezi Chlumcem nad Cidlinou a Lišicemi, tažné vozidlo zůstalo stát na silnici, vlek byl převrácen v příkopu a zůstal opřený o stromy.

Hasiči místo události a havarovaný nákladní vůz zajistili a museli vyčkat na příjezd specializované techniky pro vyproštění. Pomocí jeřábu byl převrácený vůz vyproštěn zpět na silnici. Během zásahu byl na místě také zástupce krajské veterinární správy.

Mezi obcí Brzice a části Proruby havarovala dodávka, která narazila do stromu. Na místo události vyjeli profesionální hasiči z Jaroměře a JSDH Hajnice. Řidiči poskytli hasiči první předlékařskou pomoc, následně si ho převzala do péče zdravotnická záchranná služba.

Na havarovaném vozidle byla provedena protipožární opatření a hasiči jej zkontrolovali na případný únik provozních kapalin. Po naložení dodávky na odtah provedly jednotky úklid vozovky.

V části Kostelecká Lhota odstranili hasiči následky dopravní nehody osobního automobilu, který havaroval na silnici č. 316. Auto skončilo částečně v příkopu na boku. Osoba vyvázla bez zranění.

Jednotky zajistily havarovaný vůz proti vzniku požáru, zabezpečily ho proti dalšímu pohybu a následně jej vyprostily pomocí navijáku. Na místě zasahovala profesionální jednotka ze stanice Rychnov nad Kněžnou a JSDH Kostelec nad Orlicí.

Profesionální hasiči z Nového Bydžova byli vysláni do obce Měník, v rodinném domě mělo dojít k zahoření pohovky. Průzkumem hasiči zjistili, že k požáru došlo v patře objektu, prostory byly zakouřené. Likvidaci události ohlásil velitel zásahu ve 20:05 hod., místo ještě hasiči zkontrolovali pomocí termokamery.

Příčinou vzniku požáru bylo nedbalostní chování, způsobila jej svíčka. Škoda byla vyčíslena asi na 150 tisíc korun, poškozeno bylo vybavení pokoje a další součásti domu.