Sobota 18. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

V katastru části Solnice – Ještětice na komunikaci vedoucí k části Hroška havaroval traktor, na místo vyjeli profesionální hasiči ze stanic Rychnov nad Kněžnou, Dobruška a JSDH Solnice. Při události byl jeden člověk zraněn, do péče si ho převzali zdravotničtí záchranáři.

Traktor skončil částečně v příkopu, hasiči zajišťovali místo události a řídili provoz kyvadlově. Po došetření události se jednotky postaraly o odstranění traktoru mimo komunikaci, aby nezasahoval do provozu.

Na silnici č. 304 u Bolehošťské Lhoty došlo k dopravní nehodě dvou osobních vozidel. Při události byli tři lidé zraněni, hasiči zajistili místo události a zabezpečili havarovaná vozidla. Komunikace byla průjezdná kyvadlově. Následně se jednotky postaraly o odstranění následků nehody.

Na místě zasahovali profesionální hasiči z Dobrušky, poplach byl vyhlášen také dobrovolným jednotkám Třebechovice pod Orebem a Týniště nad Orlicí, které se krátce na to vracely na základny.

Profesionální hasiči z obou královéhradeckých stanic zasahovali u dopravní nehody osobního a nákladního vozidla, která se stala v Koutníkově ulici v Hradci Králové u benzinové čerpací stanice. Při nehodě nebyl nikdo zraněn, z nákladního vozidla však došlo k většímu úniku provozních kapalin.

Velitel zásahu povolal na místo zásahu technický kontejner, který je vybaven nádobami na přečerpání provozních kapalin a dalšími prostředky na jejich likvidaci.