Neděle 22. září 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Profesionální i dobrovolní hasiči z Trutnova a dále dobrovolní hasiči z Hajnic byli povoláni do Chodské ulice v Trutnově do třípatrového domu. V objektu byl cítit kouř a sousedé se nemohli dozvonit na majitelku jednoho z bytů. Jednalo se o spálené jídlo na plotně.

Osoba byla při vědomí, ale nadýchala se kouře. Záchranáři ji převezli do zdravotnického zařízení. Byt byl poté předán příbuzným. Událost se obešla beze škody.

Profesionální i dobrovolné jednotky zasahovaly u požáru komína v části Vinary – Janovice. Jednalo se o požár trámu na půdě. Strop byl horký a tak hasiči místo ochlazovali vodou. Odkryli teplá místa a vše zkontrolovali termokamerou. Škoda byla odhadnuta asi na 50 tisíc korun.

Uchráněné hodnoty byly ve výši jednoho milionu korun. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Nového Bydžova a dobrovolní hasiči ze Smidar, Hlušic a Vinar. Dobrovolní hasiči z Nového Bydžova fungovali jako záloha na stanici.

Profesionální hasiči z Trutnova a dobrovolní hasiči z Úpice byli povoláni do ulice Regnerova. Muž po návratu domů zjistil, že došlo k požáru komínu. Při příjezdu jednotek na místo již nic nehořelo, ale na místě byla ohořelá podlahová konstrukce.

Vyšetřovatel příčin požárů vyloučil komínové těleso z provozu kvůli jeho poškození. Škoda byla vyčíslena asi na dva tisíce korun. Uchráněné hodnoty jsou ve výši 200 tisíc korun.

Profesionální hasiči z Trutnova a dobrovolní hasiči z Úpice vyjeli k dopravní nehodě osobního automobilu, který narazil do stromu v ulici Palackého v Úpici. Nehoda si vyžádala jedno lehčí zranění. Hasiči provedli na automobilu protipožární opatření.

Osobu z vozidla si převzali do péče záchranáři. Při manipulaci s havarovaným automobilem došlo k úniku provozních náplní. Hasiči je zasypali sorpčním materiálem a zajistili úklid vozovky.