Pátek 27. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Na pomoc do Středočeského kraje vyjeli profesionální hasiči z Nového Bydžova. Mezi obcemi Kněžice a Sloveč havarovalo osobní vozidlo. Řidička i spolujezdkyně byly zraněny.

Hasiči poskytli předlékařskou pomoc oběma zraněným ženám a po příjezdu záchranné služby je předali k další péči. Osobní vůz zajistili proti požáru a odpojili autobaterii. Po příjezdu jednotky ze stanice Poděbrady se hasiči z Nového Bydžova vrátili zpět na svou základnu.

K nehodě na železniční trati mezi Rychnovem nad Kněžnou a Častolovicemi vyjeli profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a HZS podniku Správy železniční dopravní cesty Česká Třebová ke sražené osobě v místní části Jedlina ve Synkově – Slemeno.

Hasiči asistovali při ošetřování těžce zraněné osoby. Ta byla po stabilizaci zdravotního stavu transportována do nemocnice. Příčiny a okolnosti nehody šetří Policie ČR a Drážní inspekce.

Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolní hasiči z Kostelce nad Orlicí byli povoláni k dopravní nehodě autobusu a osobního vozidla v Žamberecké ulici ve Vamberku. V osobním vozidle zn. Peugeot 206 došlo ke zranění jedné osoby, stejně tak jednoho cestujícího v autobusu.

Hasiči oběma zraněným poskytli předlékařskou pomoc a po příjezdu záchranné služby byli předáni k další péči. Zasahující jednotky provedly protipožární opatření u obou vozidel a po vyšetření nehody Policií ČR odstranily střepy a plastové části z komunikace. Příčiny nehody a míru zavinění šetří Policie ČR.

Profesionální hasiči z Vrchlabí a jejich kolegové z Libereckého kraje ze stanice Jilemnice byli přivoláni k dopravní nehodě osobního vozidla u obce Dolní Branná. Po příjezdu první jednotky na místo bylo zjištěno, že havarovaný vůz se nachází mimo vozovku na střeše.

Ve vozidle cestovali tři lidé, včetně dítěte. To bylo zraněno a převezeno záchrannou službou do nemocnice. Hasiči převrátili auto zpět na kola a zajistili ho proti požáru. Následně jej vyprostili zpět na komunikaci. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Dvě jednotky profesionálních hasičů z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolných hasičů z Kostelce nad Orlicí vyjely k vyproštění uhynulého koně z vody a bahna v části nazývané Podhorná v Kostelci nad Orlicí.

Kvůli těžko přístupnému a nestabilnímu terénu se hasiči k mrtvému zvířeti dostali po lávce sestavené z nastavovacího žebříku. Jeden z hasičů upevnil pod koně popruhy a pomocí lan od navijáků cisterny a vyprošťovacího automobilu vyprostili zvíře z vody a bahna.

Ke střetu čtyř vozidel vyjeli profesionální hasiči z Hradce Králové – stanice Pražská na hlavní silnici č. I/33 mezi Hradcem Králové a Jaroměří. Nedaleko kruhového objezdu u bývalého ČKD ve směru na Hradec Králové se srazila dvě osobní a dvě dodávková vozidla.

Nehoda se obešla bez zranění. Hasiči zasypali uniklé provozní kapaliny sorbentem a zajistili havarovaná auta proti požáru. Příčiny nehody šetří Policie ČR.