Středa 25. září 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Krátce před jedenáctou hodinou dopoledne vyjeli profesionální hasiči z Broumova k požáru osobního vozidla v ulici U Horní brány v Broumově. Po příjezdu na místo byl již požár osobního auta Renault Megane uhašen. To se podařilo řidiči vozidla pomocí ručního hasicího přístroje. Hasiči zkontrolovali automobil a odpojili u něho autobaterii.

Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 50 tisíc korun, uchráněné hodnoty činí 30 tisíc korun. Příčiny vzniku požáru jsou předmětem dalšího šetření. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Broumovští profesionální hasiči byli přivoláni k dopravní nehodě osobního vozidla u obce Jetřichov. Řidička škodovky z dosud nejasných příčin nezvládla řízení a skončila s vozidlem na střeše. Při příjezdu hasičů na místo byla ona i dítě venku. Žena utrpěla zranění, se kterým byla převezena záchrannou službou do nemocnice. Dítě vyvázlo bez zranění. Hasiči převrátili automobil zpět na kola a provedli protipožární opatření. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Jednotka profesionálních hasičů z Jaroměře vyjela krátce před sedmou hodinou ráno k dopravní nehodě, která se stala na silnici mezi Českou Skalicí a obcí Zlíč. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo ke střetu dvou osobních vozidel zn. Škoda Octavia a Škoda Fabia.

Při nehodě byla jedna osoba zraněna a převezena záchrannou službou do nemocnice. Hasiči zajistili vozidla proti požáru a odpojili autobaterie. Poté pomohli s jejich naložením na dotah a očistili povrch vozovky od provozních kapalin. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Tři jednotky hasičů zasahovaly u požáru v supermarketu v Lánovské ulici ve Vrchlabí. Na místo události vyjeli ve 21:42 hodin profesionální hasiči z Vrchlabí a liberecké Jilemnice, dále dobrovolní hasiči z Vrchlabí 3 – Podhůří. Při příjezdu jednotek na místo události byli všichni lidé z obchodu evakuováni.

Hasiči provedli průzkum a zjistili, že někdo úmyslně založil požár na toaletě. Celý prostor odvětrali a zkontrolovali. Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na sedm tisíc korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Čtyři jednotky hasičů byly přivolány k ohlášenému dýmu vycházejícího z lesa u obce Libčany. Na místo vyjely obě královéhradecké jednotky profesionálních hasičů z centrální stanice a stanice Pražská, dále dobrovolné jednotky z Lhoty pod Libčany a Libčan.

Po příjezdu na místo určení bylo zjištěno, že se nejedná o požár lesa, ale o páru vycházející z technologie napařování dřeva v jedné z firem. Jednotky nezasahovaly a vrátily se zpět na základny.

K dopravní nehodě osobního vozidla vyjeli profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové. Osobní vůz zn. Ford vyjel v hradecké ulici Husova mimo vozovku a narazil do sloupu veřejného osvětlení. Při nehodě se zranili dva lidé, kterým hasiči do příjezdu záchranářů poskytli předlékařskou­ pomoc.

Následně byly obě osoby převezeny záchrannou službou do nemocnice. Hasiči provedli u vozidla protipožární opatření a odpojili autobaterii. Na místo se dostavili pracovníci technických služeb, kteří zabezpečili poškozený sloup. Příčiny nehody šetří Policie ČR.