Středa 25. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Profesionální hasiči z Jičína a dobrovolní hasiči z Kopidlna zasahovali na Hilmarově náměstí v Kopidlně při střetu osobního vozidla a dodávky. Jednotky provedly na vozech protipožární opatření.

Dětský účastník nehody si stěžoval na bolest za krkem, na místo byla proto přivolána zdravotnická záchranná služba, která jej odvezla na vyšetření do nemocnice. Po zadokumentování nehody Policií ČR provedli hasiči úklid vozovky.

Profesionální hasiči z centrální stanice Hradce Králové a dobrovolní hasiči z Třebechovic pod Orebem byli přivoláni k osobnímu automobilu, který havaroval v Jeníkovicích. Vozidlo vyjelo mimo vozovku, poškodilo sloup veřejného osvětlení a převrátilo se na bok.

Řidič utrpěl lehčí zranění a byl ošetřen zdravotnickou záchrannou službou. Jednotky provedly na voze protipožární opatření a otočily jej zpět na kola. Poté hasiči uklidili vozovku a krátce před 20. h odjeli zpět na stanice.

Profesionální hasiči z Dobrušky a dobrovolní hasiči z Bohuslavic a Nového Města nad Metují byli přivoláni k požáru pergoly na zahradě rodinného domu v ulici U Lípy v Novém Městě. Hasiči požár ihned uhasili a poté prostor odvětrali pomocí přetlakové ventilace.

Škoda byla odhadnuta na 30 tis. Kč, uchráněn byl majetek v přibližné hodnotě 50 tis. Kč. Pravděpodobnou příčinou vzniku požáru byla závada na elektroinstalaci.