Úterý 24. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Jedna osoba byla zraněna při dopravní nehodě osobního vozidla u obce Všestary. U odbočky na obec Rosnice havarovalo vozidlo zn. Toyota Yaris, které skončilo v příkopu. Na místo události vyjeli profesionální hasiči z Hradce Králové – stanice Pražská. Při jejich příjezdu byla jedna zraněná osoba ve vozidle a v péči záchranářů.

Hasiči pomohli zraněné osobě z osobního vozidla do sanity, která ji následně převezla do nemocnice. Vůz zabezpečili proti požáru a úniku provozních kapalin.

K nouzovému otevření bytu v domě s pečovatelskou službou v hradecké Jungmannově ulici vyjeli profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové. Uvnitř se měla nacházet starší paní, která pečovatelce nezvedala telefon.

Hasiči otevřeli dveře bytu pomocí speciálního nářadí a uvnitř našli uživatelku, která upadla na zem a nemohla se bez pomoci zvednout. Po příjezdu záchranné služby hasiči předali místo události a vrátili se zpět na základnu.

Dvě osoby byly zraněny při střetu osobního a nákladního vozidla v Hradci Králové. K nehodě došlo po poledni na světelné křižovatce v Koutníkově ulici. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Hradce Králové – stanice Pražská. Při jejich příjezdu byli řidič i spolujezdkyně ze Škody Felície venku z vozidla.

Oba utrpěli zranění a byli převezeni záchrannou službou do nemocnice. Řidič nákladního vozidla Mercedes vyvázl bez zranění. Hasiči odpojili u škodovky autobaterii a po zadokumentování události Policií ČR ji odtáhli mimo vozovku. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Jednotka profesionálních hasičů z centrální stanice Hradec Králové byla přivolána k osobě, která se pohybovala po lešení a střeše muzea na Eliščině nábřeží v Hradci Králové. Při příjezdu hasičů již na místě zasahovala Policie ČR, která již byla na střeše budovy.

Hasiči se v koši automobilového žebříku dostali ke střeše muzea a vyčkali na pokyny zasahujících policistů. Těm se podařilo mladého muže zadržet a po schodech jej dovedli dolů.