Pátek 20. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Jaroměřští profesionální hasiči vyjížděli do Velkého Třebešova k dopravní nehodě, při níž došlo ke střetu osobního vozidla s motocyklem. Motocyklista utrpěl těžká zranění. První pomoc mu poskytl lékař sanitky, která právě projížděla kolem.

Hasiči pomohli zdravotnické záchranné službě s ošetřením osoby a s jejím transportem do vrtulníku, který ji přepravil do nemocnice. Hasiči zasypali uniklé provozní kapaliny sorbentem a provedli úklid vozovky.

Profesionální hasiči z Nového Bydžova zasahovali v ranních hodinách u dopravní nehody osobního automobilu značky Škoda Felicia, ke které došlo na silnici č. 324 mezi Novým Bydžovem a Skochovicemi. Vozidlo vyjelo mimo komunikaci a převrátilo se na bok. Uvnitř cestoval starší manželský pár, kterému pomohl z vozidla ven muž, který projížděl kolem.

Obě osoby byly prohlédnuty zdravotnickou záchrannou službou, byly bez zranění. Hasiči pomohli s vyproštěním vozu z příkopu a následným naložením na odtah. Po půl deváté se vrátili zpět na stanici.

Profesionální hasiči z Vrchlabí a dobrovolní hasiči ze Špindlerova Mlýna zasahovali v neděli při dopravní nehodě osobního vozidla, které narazilo do svodidel na vozovce v Labské ve Špindlerově Mlýně. V automobilu cestovaly tři osoby, z čehož dvě osoby byly lehce zraněny a odvezeny zdravotnickou záchrannou službou na ošetření do nemocnice.

Silnice byla v místě události částečně zablokovaná a hasiči řídili kyvadlově dopravu. Došlo k úniku provozních kapalin. Hasiči odpojili na vozidle autobaterii. Po příjezdu odtahové služby pomohli s naložením vozidla na odtah.